Шановні жителі нашого міста!


         З метою надання нашому місту чистого та охайного вигляду виконавчий комітет міської ради звертається до Вас з проханням дотримання «Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку, додержання тиші в громадських місцях на території міста Старокостянтинів».
        Звичайно, комунальні служби проводять свою роботу щодо прибирання та очищення міста від сміття, але й самим старокостянтинівцям потрібно подбати про покращення санітарно-екологічного стану міста, підтримуючи  чистоту на своїх подвір’ях і прилеглих до них територіях.   

      Жителів приватного сектору міста просимо регулярно прибирати прилеглі території, жителів багатоквартирних будинків брати активну участь в упорядкуванні прибудинкових територій. Не потрібно чекати спеціального запрошення. Кожен житель міста повинен долучатись до справи і прибирати сміття навколо свого будинку,  скошувати бур’ян та обрізати зарослі самосійної порослі дерев та кущів, які виходять за межі земельної ділянки.   
      Нагадуємо, що прилеглою територією, належною для прибирання є територія до будинків приватних осіб, підприємств, установ, організацій, будівельних майданчиків, територій виділених міськвиконкомом у користування, території до  архітектурних форм (які є у власності або в оренді) зі всіх сторін, а саме: тротуари, зелені зони, прибудинкові, дворові території та прилеглі до них дороги до середини. Зібране побутове сміття, а також сухе гілля та листя може бути вивезене лише на міський полігон твердих побутових відходів. Спалювати сміття категорично забороняється!
     Особливу увагу звертаємо на недопустимість складування будівельних матеріалів та відходів на прилеглих територіях до приватних домогосподарств!!! Просимо жителів міста, власників приватних садиб в найкоротший термін прибрати власні будівельні матеріали (пісок, щебінь, мучку, цеглу, дошки, та ін.) з прилеглих до домоволодінь територій, з газонів, зелених зон, тротуарів та проїзної частини доріг.
      Наголошуємо, що складування будівельних матеріалів, побутових відходів поза межами власних земельних ділянок є порушенням «Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку, додержання тиші в громадських місцях на території міста Старокостянтинів».
         Попереджаємо, що за порушення Правил винні особи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності згідно ст. 152 КУпАП, сума штрафу становить від 340 грн  до 1360 грн.
          Пам’ятаймо, що наша поведінка є прикладом для наслідування нашими дітьми та онуками. Давайте закладемо у них основи внутрішньої культури та збережемо свою маленьку батьківщину – рідне місто для них і для себе, як справжні господарі. Адже ніхто, окрім нас самих, не зможе нам створити затишок і порядок. А відтак, і хороший настрій усім, котрі люблять і шанують своє рідне місто.
         Нехай чистота та охайність стануть Вашою доброю звичкою.  

 

   Відділ з питань охорони, раціонального
   використання природних ресурсів та
   благоустрою виконавчого комітету міської ради

Поділитися