Дорогі ветерани!
Шановні жителі Старокостянтинова!

Цьогоріч  минає 74-а річниця з часу, коли наш древній Старокостянтинівський край був звільнений від нацистських окупантів.

Кожна повоєнна річниця – це водночас і скорботні, і світлі почуття. Згадаймо всіх тих, хто у грізні роки Другої світової наближав звільнення рідної землі від ненависного загарбника, – про тих, хто мужньо і стійко боровся з ворогом на фронтах, у підпіллі, трудився в тилу. Пом’янімо у скорботниму спомині жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ті страшні роки.

Будьмо вдячними, що вже у повоєнні роки відновлювали місто після руїн і згарищ, розвивали його міць, примножували досягнення.

Схилімо голови перед світлою пам’яттю усіх героїв, які полягли в боротьбі за вільну, незалежну і нескорену Україну, та в пам’ять наших земляків-старокостянтинівців, загиблих у смертельному двобої з ворогом, чиї могили відомі й незнані, зосталися по своїй землі і в чужих краях. Пам’ятаймо про кожну солдатську краплину крові, кожне роз’ятрене вдовине серце, кожну сирітську сльозу.

У ті далекі березневі дні 1944-го, коли воїни-визволителі гнали загарбників з нашого краю, і тепер, коли Україна знову боронить свою незалежність і цілісність на східних кордонах, визнаними народними героями є наші захисники – ветерани Другої світової війни та учасники АТО, живі й ті, які перейшли поріг у вічність, – бійці фронту, учасники партизанського руху та підпілля. Ваші мужність і відвага, героїзм та нескореність духу є зразком патріотизму. А народ, який свято береже пам’ять та шанує доблесть своїх героїв, – воістину непереможний.

Твердо переконаний: ми обов’язково здолаємо агресора, проженемо з рідної землі всякого чужинця, котрий зазіхає на нашу волю і свободу, адже українці – це нація вільних, незалежних і відважних патріотів, які до останнього подиху готові захищати Україну.

Щиро бажаю усім вам, і сивочолі ветерани, і нинішні воїни, які захищають Україну, міцного здоров’я, бадьорості духу, щасливого благополуччя та довгих і мирних років життя!

Нехай на нашій благословенній землі завжди панують мир та злагода.

Слава героям-захисникам рідної землі всіх поколінь!

Слава Україні!

З повагою,
міський голова                                                                               Микола Мельничук

Поділитися