Головна

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції!

Дорогі старокостянтинівці!

Трагедія, яка сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції, позначилася на людських долях та навічно закарбувалася у наших серцях. Пекельний вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців.

Відтоді слово «Чорнобиль» стало синонімом смертельної ядерної небезпеки і некерованої стихії, бо жорстоким уроком змусило усвідомити всю незахищеність людства перед катастрофами планетарного масштабу. Серед усіх трагедій, які пережило людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами ані екологічної біди, ані руйнівного впливу на здоров’я людей, на життя і долі. Це найбільша техногенно екологічна катастрофа сучасного світу, а її жахливі наслідки ще довго відчуватимуть на собі майбутні покоління.

Масштаби трагедії могли бути значно більшими, якби не самопожертва і мужність героїв ліквідаторів, які врятували світ від набагато страшнішої катастрофи. Ми ніколи не забудемо подвиг пожежників, військових, правоохоронців, медиків, водіїв, інженерів, будівельників. Серед героїв – і наші земляки-старокостянтинівці.

Лише з часом усвідомивши, чим насправді була та аварія на реакторі ЧАЕС, схиляємося перед силою духу людей, які стали на шляху радіаційного лиха. Пам’ятаємо про ваш високий патріотизм, відвагу та сміливість. Вам довелося пройти через усі кола ядерного пекла заради порятунку життя і здоров’я нинішніх і прийдешніх поколінь.

Події квітня 1986 року не будуть забуті ніколи. Відчуваємо досі наслідки тієї трагедії. Все, що сталося тоді на берегах Прип’яті, і все, що з тим пов’язане, не має терміну давності. Схиляємо голови перед пам’яттю тих, кого забрав Чорнобиль, та висловлюємо слова співчуття їхнім рідним і близьким.

Наш святий обов’язок – пам’ятати, яку дорогу ціну сплачено за ліквідацію аварії, та шанувати героїв чорнобильців, надавати дієву допомогу усім, хто з честю прийняв суворий виклик чорнобильського лиха.

Дорогі ліквідатори! Низький вам уклін, що врятували не лише українців, а й усе людство від смертельної небезпеки. Дозвольте побажати вам передусім доброго здоров’я, міцності духу, родинного благополуччя, оптимізму та впевненості у завтрашньому дні. Добра й миру вам та всій нашій Україні!

З повагою,міський голова Микола Мельничук·

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.