Дорогі ветерани!

Шановні старокостянтинівці!

Від імені депутатського корпусу Старокостянтинівської міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто сердечно вітаю вас з нагоди Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – величного свята, яке знову і знову нагадує нам, що немає більшої цінності, ніж радість життя на отчій вільній землі!

Невблаганний час все далі віддаляє від нас той травневий день 1945-го, та з кожним роком він все ближче до нашого серця, адже це день нашої спільної пам’яті. З вдячністю ми згадуємо всіх, хто визволяв нашу рідну землю від поневолювачів.

Війна завжди має нелюдську подобу; ми добре це знаємо. Однак знаємо й інше: жахливий фінал у того, хто розв’язує війни! Мир знову під загрозою, а проти України проводиться озброєне віроломство і військова агресія. Ми знову змушені боронити нашу незалежність та європейські цінності. Нехай же береже Господь наших охоронців – мужніх воїнів, які нині на східних рубежах держави відстоюють право українців на волю і роблять все, аби не допустити нових трагедій та відновити мир і спокій у світі. Ми переможемо і цього разу, бо «за вас правда, за вас сила. І воля святая!».

Для нас, нащадків солдатів Великої Перемоги, найвищою життєвою істиною є довічна синівська шана і повага. Земний уклін усім, хто бився на фронтах, хто пройшов окупацію та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край і всю країну. Наш обов’язок – бути гідними безприкладного життєвого подвигу покоління переможців, усіма своїми справами утверджувати мир і злагоду, дбати про благополуччя і добробут на Українській землі.

Сьогодні вітання та слова вдячності адресуємо передусім ветеранам – фронтовикам, партизанам і підпільникам, трудівникам тилу, солдатським удовам, дітям війни – усім, хто виніс тягар воєнного лихоліття, а також тим, хто своїм життєвим подвигом піднімав зі згарищ міста і села, відбудовував зруйновану країну, закладав підвалини незалежної України. Це воістину покоління переможців. Щиро бажаю вам, шановні наші ветерани, передусім міцного здоров’я та довголіття, щоб ніколи тінь смутку не затьмарювала ваше чоло. Щире спасибі, що й тепер ми вчимося у вас мудрості, витримці, терпінню та оптимізму. Довгих і мирних вам років активного життя, бадьорості духу, тепла людських стосунків і родинного затишку.

Світла і вічна пам’ять загиблим воїнам-визволителям! Честь і слава живим героям!

З Перемогою, дорогі земляки! Миру нашій неньці Україні!


З повагою, міський голова Микола Мельничук

Поділитися