Основним стратегічним завданням роботи Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у І кварталі 2018 року було забезпечення доступу населення до безоплатної вторинної правової допомоги, інтеграція безоплатної первинної правової допомоги  на рівні територіальних громад, розвиток системи надання безоплатної правової допомоги та реалізація загальнонаціонального правопросвітницького проекту “ Я МАЮ ПРАВО”.

За період з 1 січня по 30 березня  2018 року Старокостянтинівським місцевим центром з надання БВПД та бюро правової допомоги, що є його відокремленими структурними підрозділами, було зареєстровано 825 звернень клієнтів. Для 749 громадян було надано первинну правову допомогу, а 76 громадян подали звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

В результаті розгляду письмових звернень про надання БВПД було прийнято 49 рішень про надання БВПД. На виконання зазначених рішень видано 24 доручення адвокатам та 25 - штатним працівникам для оформлення процесуальних документів та представництва інтересів клієнтів у суді. По 12 письмовим зверненням у наданні БВПД було відмовлено.

В звітному періоді клієнти зверталися частіше з наступних питань: іншого цивільного 143, сімейного 134, соціального забезпечення 118, з інших питань 83, питань виконання судових рішень 73, земельного 69, спадкового 61,  адміністративного 52, трудового 49,  житлового 34, договірного 5,  медичного 3 та з неправових питань 1.

Залежно від віку, до центру звернулись особи:  від 35 до 60 років — 387; від 18 до 35 років — 251; понад 60 років — 185; до 18 років — 2.

Більшість звернень від клієнтів надійшло від жінок — 469 звернень, від чоловіків — 356.

Так, за звітний період найбільше письмових звернень про надання БВПД, щодо яких прийнято рішення про надання БВПД, було зареєстровано від малозабезпечених осіб (середньомісячний дохід особи не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму) — 50, інвалідів — 13, ветеранів війни — 9, внутрішньо переміщених осіб – 3, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 1.

Крім цього, місцевим центром, в тому числі бюро правової допомоги, за звітний період було:

  • здійснено 29 виїздів мобільних пунктів та забезпечено діяльність 31 дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги;
  • загальна кількість осіб, яка звернулася за отриманням консультації та роз'яснень під час виїздів мобільних та діяльності дистанційних консультацій-них пунктів склала 313 осіб, в тому числі 161 особа звернулися за отриманням правових консультацій та роз'яснень до мобільних консультаційних пунктів та 152 особи до дистанційних пунктів доступу до БПД;
  • надано методичну допомогу 30 органам місцевого самоврядування та установам-провайдерам БПД (громадським організаціям, волонтерським рухам, юридичним особам приватного права), з якими налагоджено співпрацю щодо надання безоплатної правової допомоги;
  • опрацьовано 94 акти надання БВПД, що були подані адвокатами.
  • проведено 62 правопросвітницьких заходи.
  • розміщено у ЗМІ 28 інформаційних матеріалів з питань надання БВПД.
  • надано 28 клієнтам доступ до електронних сервісів Мін'юсту.

Поділитися