Шановна старокостянтинівська громадо!

Дорогі земляки!

Від імені Старокостянтинівської міської ради, її виконавчого комітету, від себе особисто вітаю вас із визначним святом у національному та державному календарі України – із Днем Конституції України.

28 червня 1996 року Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та світовий досвід, прийняла важливий основоположний для новітньої держави документ – Конституцію України. Вперше у вітчизняній історії носієм суверенітету і єдиним джерелом влади було проголошено народ, а людину, її права і свободи, – визнано найвищою цінністю. Основний Закон увібрав надбання й досвід минувшини та відкрив нові можливості для відродження культурних і духовних традицій українського народу. 

Нині ми знову виборюємо своє право на життя у вільній та демократичній країні, де права людини захищені, а рівність перед законом є нормою для всіх. Ми переживаємо непрості часи, коли вкотре доводиться відстоювати незалежність нашої держави. Але ми неодмінно подолаємо всі перешкоди, впораємося із труднощами, захистимо Україну і майбутнє нашого народу. 

За час випробувань всі ми стали більш зрілі, більш сильні, а також і більш відповідальні – за себе, за свою родину, за місто, за державу. І це є запорукою становлення в Україні справжнього народовладдя, сильних місцевих громад, що неодмінно знайде своє відображення у конституційному процесі. Нехай же Основний Закон країни залишатиметься гарантією громадянського миру та згоди, основою сильної держави, що забезпечує кожному громадянинові свободу і можливість самореалізації.

На моє тверде переконання що саме такою – згуртованою, міцною, успішною – буде наша старокостянтинівська громада. Успіх в усіх наших справах прийде тоді, коли кожен не тільки користуватиметься правами і свободами, а й належним чином виконуватиме свої громадянські обов’язки. Пам’ятаймо – ніхто, крім нас самих, не зробить Україну заможною та процвітаючою.

Дорогі старокостянтинівці! У день державного свята – 22-річчя Конституції України – прийміть побажання успіхів, впевненості, гідності, натхнення. Хай добрі справи єднають нас у дружню громаду, залишаються запорукою патріотичного чину, а віра у кращу долю надихає на самовіддану працю для добра та благополуччя нашого древнього міста. Бажаю усім міцності духу, наснаги для здійснення задумів, щастя, добробуту та родинного затишку.

Вірмо у власні сили та свою країну. Миру всім нам!

З повагою,міський голова                         Микола Мельничук

Поділитися