Головна

Про заборону спалювання відходів, сміття, сухої трави та інших рослинних залишків

Про заборону спалювання відходів, сміття, сухої трави та інших рослинних залишків

У населеному пункті спалювання сухої трави або рослинних залишків на присадибних ділянках може перерости у неконтрольоване горіння. Це загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору. Крім того, погіршення видимості на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.                                                                                

Слід зазначити, що вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів, руйнується гумус. Це призводить до погіршення якості грунтів і, як наслідок, до зниження урожайності.                                                                                        

Під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань.

У зв’язку з цим, відділ з питань охорони, раціонального використання природних ресурсів  та благоустрою   виконавчого комітету міської ради  закликає громадян міста відмовитися від практики спалювання відходів, сміття, сухої трави та інших рослинних залишків, а також  попереджає про відповідальність за порушення "Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку, додержання тиші в громадських місцях на території міста Старокостянтинів" та накладання штрафів, передбачених ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення в сумі від 340 до 1360 грн.

Звертаємось до громадян міста з проханням дотримуватись Правил благоустрою, не спалювати суху траву та залишки рослинності, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю!

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.