Про заборону спалювання відходів, сміття, сухої трави та інших рослинних залишків

Про заборону спалювання відходів, сміття, сухої трави та інших рослинних залишків

У населеному пункті спалювання сухої трави або рослинних залишків на присадибних ділянках може перерости у неконтрольоване горіння. Це загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору. Крім того, погіршення видимості на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.                                                                                

Слід зазначити, що вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів, руйнується гумус. Це призводить до погіршення якості грунтів і, як наслідок, до зниження урожайності.                                                                                        

Під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань.

У зв’язку з цим, відділ з питань охорони, раціонального використання природних ресурсів  та благоустрою   виконавчого комітету міської ради  закликає громадян міста відмовитися від практики спалювання відходів, сміття, сухої трави та інших рослинних залишків, а також  попереджає про відповідальність за порушення "Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку, додержання тиші в громадських місцях на території міста Старокостянтинів" та накладання штрафів, передбачених ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення в сумі від 340 до 1360 грн.

Звертаємось до громадян міста з проханням дотримуватись Правил благоустрою, не спалювати суху траву та залишки рослинності, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю!

Поділитися