Головна

Шановні земляки!
Дорога громадо Старокостянтинова!

Сьогодні ми відзначаємо День Гідності та Свободи, роль якого загальнонаціональна й визначальна для всіх і кожного, для минулого і майбутнього; адже вшановуються ті події в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців. Воістину цей день став символом становлення в Україні ідеалів демократії, але передусім – саме гідності й свободи, вкотре підтверджуючи, що тільки єдністю дій можемо досягти величної мети – побудови вільної й демократичної, економічно й духовно багатої України, якою пишатимуться наші нащадки.

Саме в цей день ми віддаємо належну шану патріотизму й мужності людей, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей нашої держави та її європейського вибору, національних інтересів народу. Ми вшановуємо громадянський подвиг, героїзм, незламне прагнення українців до свободи і незалежності. Пам’ять про патріотів, які загинули за свободу рідної землі, здобувши найвищу перемогу в наших серцях залишиться назавжди.

Однак ми знову мусимо захищати власне право на суверенність і цілісність своєї країни. Страх ворога, що Україна стане сильною демократичною державою, викликає у нього паніку та силкування нав’язати свої варварські звичаї та спотворені поняття. Проте наші мужні воїни на східних кордонах героїчно протистоять зазіханням і підступності агресора. Розпочавши виснажливу боротьбу за європейську Україну, ми довели всьому світові, що ми – єдині, а українська нація – це нація нескорених, сильних духом, гідних, вільних нащадків славного козацького роду.

Об’єднуймося задля утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та в листопаді 2013 року – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів нашої держави, її європейського вибору. Власне, саме таким змістом і наповнений День Гідності та Свободи. Розпочавши виснажливу боротьбу за європейську Україну, ми довели всьому світові, що ми – єдині, а українська нація – це нація нескорених, сильних духом, гідних, вільних нащадків славного козацького роду.

Усім учасникам національно-визвольної боротьби, усім, хто творив Революцію Гідності – наш низький уклін. Глибока вдячність доблесним українським воїнам, які нині мужньо боронять рідну землю. Подяка всім, хто долучився до волонтерської діяльності. Щире спасибі українському народу за незламне прагнення до прогресивних змін. Хай береже Господь наших захисників.

Від імені виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, депутатського корпусу та від себе особисто зичу всім нам злагоди і добра, наснаги й оптимізму, добробуту й благополуччя. Нехай нашим основним досягненням на шляху змін, забезпечення верховенства права і свобод буде пошанування гідності – людської, громадянської та національної!

Вірмо у мирну, цілісну, суверенну, європейську Україну!

Слава Українському Народові! Слава Україні! Слава її Героям!

 

З повагою,
міський голова                                                                     Микола Мельничук

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.