РС ГУ ДСНС

Щорічно навесні, як тільки встановлюється суха тепла погода люди частіше почали відвідувати власні дачні масиви, почастішали походи до лісу аби відпочити від напружених буднів. Але із-за нехтування правил пожежної безпеки виникають пожежі саме на відкритих територіях власних домоволодінь, лісових масивах та степових зонах.

Нерідко такі пожежі призводять до пожеж розташованих поруч будівель, відключень ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж лісових насаджень та торфовищ, у зв’язку з чим державі наносяться значні матеріальні та екологічні збитки.


У ЗВ’ЯЗКУ З ЦИМ, ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДСНС УКРАЇНИ У ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗВЕРТАЄТЬСЯ ДО ВСІХ ГРОМАДЯН З СУВОРИМ ЗАСТЕРЕЖЕННЯМ:
Шановні громадяни, будьте дуже обережними з вогнем у межах будь-якої природної території. Щоб ваша необережність не стала причиною пожежі сухої трави – ніколи не підпалюйте її на галявинах у лісі, не викидайте недопалки поблизу доріг та річок, де найчастіше і відбуваються загоряння. Якщо ви побачите, як це роблять інші, зупиніть їх і поясніть, чим небезпечне спалювання трави.
Державна служба з надзвичайних ситуацій наголошує про заборону спалювання сухого листя та трави і іншої рослинності на території приватних землеволодінь тому що це може призвести не тільки до пожежі та нещасних випадків, але і є надзвичайно небезпечним. До складу сухої рослинності входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали та бензоперен, що може викликати в людини ракові захворювання.
Якщо ж ви помітили пожежу, що починається, наприклад, невелике загоряння трави або тліючу лісову підстилку намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум'я (правда, треба почекати і переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з'явитися знову).
Якщо пожежа досить сильна, і ви не можете загасити її самотужки – якнайшвидше сповістіть тих, хто повинен цим займатися. Зателефонуйте до служби порятунку за телефоном "101" і повідомте про загоряння і як туди доїхати. Давайте спільними зусиллями збережемо природу!

Інспектор 19 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Цибульський М.Л.
Головний інженер УАПР Драчук В.М.
Страховий експерт ВВД ФЕЕНВВ Первак О.П.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.