РС ГУ ДСНС

Впродовж тижня у шкільних та дошкільних навчальних закладах Старокостянтинівщини триває Тиждень безпеки життєдіяльності, у якому активну участь беруть рятувальники. Працівники ДСНС роз’яснюють та нагадують дітям основні правила безпеки життєдіяльності, виконання яких дозволить уникнути біди, а під час виникнення надзвичайної події – мінімізувати наслідки.

Так, 20 квітня рятувальники провели день цивільного захисту в трьох Старокостянтинівських загальноосвітніх закладах освіти. На відкритих лінійках працівники 19-ї державної пожежно-рятувальної частини продемонстрували та розповіли про можливості пожежно-рятувальної техніки та спеціального обладнання, а також пояснили, як воно використовується під час аварійно-рятувальних робіт. Дітлахи оглянули пожежно-рятувальне спорядження, що є на озброєнні підрозділу, побачили у дії пневматичну подушку, яка по черзі підіймала дітлахів.
 
На уроках рятувальники розповіли школярам про пожежі та надзвичайні ситуації, що виникли з початку року на території району, а також випадки травмування дітей внаслідок цих подій. Учням доступно роз’яснили, як користуватися вогнегасником, а також, як слід поводитися під час виникнення пожежі в будинку, та як діяти, щоб врятувати своє життя й допомогти близьким. Також школярі дізналися, як поводитися під час виявлення підозрілих предметів.

Учні були у захваті від зустрічі з вогнеборцями, та пообіцяли дотримуватися правил безпеки.

Старокостянтинівський районний сектор
ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

 



 



 



 





 



 



 



 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.