РС ГУ ДСНС

Вже декілька років поспіль, з метою ознайомлення дітей з найнебезпечнішою, проте особливо важливою професією «рятувальника», а також задля привернення уваги громадськості до питань цивільного захисту та навчання населення основам безпечної життєдіяльності, періодично проводиться громадська акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”.
Так, 13 вересня рятувальники 19-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області, разом з представниками громадської організації, районним Центром дитячої творчості «Особистість плюс» провели такий захід у м. Старокостянтинів. Вогнеборці коротко ознайомили присутніх з історією пожежної охорони та пожежної частини, розповіли про специфіку своєї роботи та надзвичайні події, які їм доводиться ліквідовувати. Найцікавішою ж частиною зустрічі стали показові виступи, під час яких бійці демонстрували пожежно-рятувальну техніку, спеціальне обладнання та одяг. Так працівники частини змоделювали надзвичайну ситуацію із рятування потерпілого з п’ятиповерхівки. Також серед учасників акції були розповсюджені пам’ятки та листівки протипожежного характеру.
Особливу зацікавленість під час заходу виявили школярі, котрі з радістю приміряли на себе бойовий одяг та тримали у власних руках пожежне спорядження. Дітлахам акція дуже сподобалася, а найголовніше те, що кожен з них усвідомив, що біду краще попередити, аніж ліквідувати. Сповнені вражень від побаченого, діти надовго запам’ятають цікавий та змістовний візит до рятувальників, і відтепер сто разів подумають, чи варто пустувати з вогнем.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.