Семінар 19.05.2023

19 травня 2023 року головним спеціалістом відділу координації суб'єктів, що надають соціальні послуги управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради ЗАГРАЮК Лесею Леонідівною спільно з директором Старокостянтинівського управління Хмельницької філії Хмельницького обласного центру зайнятості ФЕСУН Лесею Едуардівною проведений інформаційний семінар «Торгівля людьми як порушення прав людини» для осіб, які перебувають на обліку в пошуках роботи.

Торгівля людьми не оминула жодну країну світу. Як надзвичайно небезпечний злочин, полягає в посяганні на невід’ємні права людини – право на повагу, на свободу та особисту недоторканність, свободу пересування і вільний вибір місця проживання, а інколи й право на життя.

Війна, що триває в Україні вже 9 років створила серйозні ризики, що пов’язані з торгівлею людьми. Українці, що втратили через бойові дії все, вимушено стають біженцями, шукають прихистку за кордоном та наражаються на велику небезпеку, тому що мішенню зловмисників може стати будь хто, а для злочинців, які займаються торгівлею людьми, війна в Україні не є трагедією, для них це можливість.

Саме з метою підвищення рівня поінформованості та усвідомлення гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорення причин, форм та ознак цього явища, показати небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми  був проведений інформаційний семінар.

Леся Заграюк розповіла про специфіку злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, та механізмів протидії їм, правила виїзду за кордон.

Леся Фесун ознайомила присутніх з актуальними вакансіями та активними програмами служби зайнятості, з можливістю відкрити власний бізнес за допомогою мікрогранту, отримати ваучер на навчання та взяти участь у суспільно корисних роботах.  Особливу увагу акцентувала на реалізації дієвих механізмів підтримки та стимулювання зайнятості внутрішньо переміщених осіб.

По завершенню заходу обговорено алгоритм дій на випадок потрапляння у рабство та роздано інформаційні матеріали з контактами установ, до яких можна звернутися при виявлені факту торгівлі людьми.

У заході взяло участь 10 осіб.

Поділитися