20 січня 2017 р. в 42 Гарнізоннму будинку офіцерів відбулося урочисте зібрання та святковий концерт з нагоди визначного державного свята – Дня Соборності України.
У святковому заході взяли участь представники виконавчого комітету міської ради, військовослужбовці Старокостянтинівського гарнізону, освітяни, громадськість міста і району.
Від імені міського голови Миколи Мельничука присутніх зі святом привітав радник керівника міської громади Юрій Мудрик. У своєму виступі він також зупинився на найбільш знакових подіях проголошення Акту Злуки Західноукраїнської та Української Народних Республік, що мали місце на початку 1919 року і поклали початок об'єднавчих процесів розділених впродовж століть українських земель.

Святковий концерт організований відділом культури, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету міської ради, включив кращі номери художньої самодіяльності на героїко-патріотичну тематику у виконанні творчих колективів та вокалістів. 
Делегація мешканців міста поклала живі квіти до пам’ятників та монументів, пов’язаних з усіма тими, хто в різні часи віддав життя в ім’я вільної і соборної України: до Меморіалу Пам’яті, Пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, Пантеону жертвам голодоморів, Пам’ятного знаку 40 старшинам армії УНР та до пам’ятника загиблим радянським воїнам.

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися