28 05 2021 троян

27 травня відбулася Координаційна зустріч представників Уряду України з керівниками 30 міст та громад, що працюють над розвитком систем запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на місцевому рівні та є партнерами UNFPA у проєкті “Міста і громади, вільні від домашнього насильства”.

У заході взяли участь Хайме Надаль, Представник UNFPA в Україні, Лариса Ґаладза, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні, Ніколас Гаррокс, заступник Глави місії в Посольстві Великої Британії в Україні, Ольга Ревук, заступниця Міністра соціальної політики України, Катерина Павліченко, заступниця Міністра внутрішніх справ України. Звернення до очільників міст та громад передала також Ольга Стефанішина,  Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

«Нас об'єднує розуміння того, що розірвати коло насильства можна. Перед моїми очима на всіх рівнях країни з’являється система, яка справді працює. Наша спільна мета, щоб постраждалі від насильства у кожній громаді і місті почували, що їх підтримує влада і суспільство», – Лариса Галадза, пані Посол Канади в Україні.

Представники міст та громад, що стали партнерами проєкту у 2020 році, поділилися своїми досягненнями, обговорили шляхи вирішення проблемних питань та поглиблення системної співпраці. 

Від Старокостянтинівської міської територіальної громади у заході взяла участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Старокостянтинівської міської ради Ольга Троян.

“Міста і громади, вільні від домашнього насильства” – це проєкт UNFPA з розбудови муніципальних систем запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. Проєкт розпочався у 2020 році з конкурсного відбору 15 міст-партнерів з 12 цільових областей.

Цього року завдяки урядам Великої Британії та Канади проєкт розширив свою підтримку. Відтак учасниками проєкту сьогодні є такі міста і громади: Авангард, Біла Церква, Вінниця, Дніпро, Добропілля, Запоріжжя, Калуш, Київ, Костянтинівка, Краматорськ, Кременчук, Кропивницький, Лубни, Львів, Маріуполь, Мелітополь, Миколаїв, Одеса, Покровськ, Полтава, Рокитне, Сєвєродонецьк, Старокостянтинів, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хорошів, Хотин, Черкаси.

Міста і громади отримають технічну підтримку, яка включає:

1. налагодження взаємодії між суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству;

2. створення та забезпечення функціонування спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб: денних центрів, кризових кімнат, притулків та ін.;

3. підготовку спеціалістів і надавачів спеціалізованих послуг;

4. організацію та проведення інформаційних кампаній.

Детальніше про відбір громад: https://ukraine.unfpa.org/uk/CFDV_results

Проєкт “Міста і громади, вільні від домашнього насильства” реалізується у рамках програми UNFPA з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству за підтримку урядів Великої Британії та Канади.

Поділитися