04 06 2021 fizer

У Старокостянтинові розпочали щеплювати проти COVID-19 вакциною Pfizer/BioNTech

Вакцина Pfizer-BioNTech проти COVID–19 — перша вакцина, яка отримала дозвіл на екстрене застосування від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Вакцина показала свою ефективність на рівні приблизно 95% за медіанним значенням спостережень протягом двох місяців. Вона відповідає обов’язковим критеріям безпеки та ефективності, визначеним ВООЗ. Стратегічна консультативна група ВООЗ з імунізації рекомендує Pfizer-BioNTech як безпечну та ефективну вакцину для людей у віці від 16 років і старше, включаючи осіб старше 65 років. 

Вакцину вводять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у три тижні. Закриті флакони вакцини Comirnaty можна зберігати 6 місяців при температурі від -90℃ до -60℃. Перед використанням флакони розморожують. Закриті флакони можуть зберігатися за температури від +2℃ до +8℃ не більше 5 днів, а за температури до +30℃ - щонайбільше 2 години перед використанням. Розведену вакцину можна використовувати впродовж 6 годин за температури від 2℃ до 30℃. Повторно заморожувати вакцину заборонено.

Сьогодні вакцина поставлена Хмельниччину та зберігається тільки на регіональних складах. У райони вона надходить щоденно відповідно до заявки  

Першими у Старокостянтинові розпочали щеплювати освітян. На 3 червня було замовлено 96 доз та повністю використано, на 4 червня замовлено 102 дози. Бригада з вакцинації працюватиме і у вихідні. У місті Старокостянтинів тимчасовий пункт щеплення вакциною Pfizer облаштували в ЗОШ №8.

Бажаючі отримати щеплення заздалегідь повідомляють керівників своїх закладів про бажання щепитися проти COVID-19. Керівники складають і направляють списки до Центру первинної медико-санітарної допомоги, відповідно до них формується замовлення вакцини.  Про дату й час, коли відбудеться вакцинація, людей зі списку інформують працівники Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Директор Старокостянтинівського центру первинної медико-санітарної допомоги Анатолій Швець акцентує увагу на тому, що люди, які отримали першу дозу вакцини AstraZeneca, не можуть щепитися в якості другої дози вакциною Pfizer.

Щодо другої дози вакцини AstraZeneca, імунізація якою розпочалася на Старокостянтинівщині 11 березня, представники охорони здоров'я запевняють що вона відбудеться вчасно. Уже є розподіл на Хмельницьку область 21900 доз вакцини. Старокостянтинівським КНП ПМСД зроблено 1500 щеплень стільки ж надійде на другу дозу, зазначає Анатолій Швець. Також найближчим часом очікується велика партія вакцини CoronaVac

Записатися на вакцинацію  у Старокостянтинівській громаді можна зателефонувавшити за номером телефону 068-127-29-54.

Вакцинація - найдієвіший спосіб побороти вірус і захистити себе від важких наслідків хвороби.

Все про вакцинацію від COVID-19 в Україні можна дізнатися сайті https://vaccination.covid19.gov.ua/

Поділитися