1

Від сьогодні Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю, Регіональний Центр раннього розвитку дитини та Інклюзивно-ресурсний центр Старокостянтинівської міської ради працюватимуть у відновленому приміщенні по вулиці О.Довженка 3, у місті Старокостянтинів. 8 вересня 2021 року відбулось відкриття першої черги реконструйованого приміщення. Ремонт тривав декілька років. На реконструкцію будівлі витрачено більше 25 мільйонів гривень. 90 % - це кошти місцевого бюджету, з них 3 млн.грн. – кошти, виділені з фонду регіонального розвитку за сприяння Народного депутата України Віктора Бондаря.

На урочистості, з нагоди відкриття центрів у реконструйованому приміщенні, зібралися представники влади, діти, батьки. Червону стрічку перерізали міський голова Микола Мельничук та секретар міської ради Олександр Степанишин.

Міський голова Микола Мельничук привітав присутніх із цією чудовою подією. У вітальному слові він зазначив, що дуже важливо було зробити так, щоб дані центри функціонували у одному приміщенні, адже їх діяльність тісно переплітається між собою. Зауважив також, що тут створені усі умови, аби дітям було зручно та комфортно. Облаштовано їдальню, спальні та ігрові кімнати, кімнати для надання медичних послуг та навчання, також організовано підвіз дітей. "Тут створено усі зручності для дітей та батьків" – наголосив міський голова.

Наразі ще триває наповнення центрів меблями та іншим обладнанням, необхідним для роботи із даною категорією дітей.

На знак вдячності вихованці центрів подарували гостям чудові номери художньої самодіяльності. Свято відбулося яскраво та душевно.

Батьки із вдячністю відгукнулися про відкриття центрів у новому приміщенні. Із ними сілкувалася журналіст газети "Наше місто" Леся Франко:

Син Денис Наталі Підлуцької, уже 4 роки відвідує Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю. "Нарешті ми дочекались великого переселення. Дуже гарне приміщення, тут є можливість спеціалістам займатись індивідуально з дітьми, кожен має свій куточок. Радість для дітей - великі ігрові кімнати. Раді, що маємо у центрі справжніх професіоналів своєї справи. Ці люди роблять усе для наших дітей, розвивають їх, підтримують, допомагають освоїтися у побуті."

Антон Андрощук уже 6 років у Центрі. Мама Анастасія каже, що відкриття Центру чекали як діти, так і працівники. - Такого приміщення справді варто було чекати. Гарні, світлі кімнати, дуже вдало підібрані відтінки кольорів, які заспокоюють та не дратують око. Тепер можливості працівників значно розширяться, а послуги центру стануть ще більш якіснішими. Раніше усім доводилось тіснитись у 2 кімнатах, а тепер простору вистачить на усіх."

2

4

5

6

6 1

7

8

9 1

9 2

9 3

9 4

10

11

12

13

14 1

14 2

14 3

14 4

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

Поділитися