1

Міський голова Микола Мельничук зустрівся із фермером Старокостянтинівської міської територіальної громади Стралковським Павлом, що мешкає у селі Великий Чернятин, та створює власну молочну ферму.

Влітку 2021 року Павло збудував тваринницьке приміщення з молочним блоком та складом для кормів.

1 1

Сьогодні у господарстві утримується 24 голови великої рогатої худоби, з них 12 голштино–фризької породи. Середній надій молока - 25 літрів від однієї корови. Проте власник розраховує на значно вищі надої влітку, та збільшення продуктивності корів після другого отелення.

2

Будівництво, обладнання тваринницького приміщення, догляд за худобою та заготівля кормів проводиться власними силами членів сім’ї.

Павло планує в наступному році збудувати крафтову сироварню та виготовляти екологічно чисту натуральну продукцію.

Наразі усе молоко, яке виробляється у господарстві, самостійно переробляється. Виготовляють сири "Адигейський", "Фета", "Маскарпоне", домашній кисломолочний сир, вершки, сметану, масло. Проблем із реалізаціїєю продукції немає. "Можна навіть сказати, що попит перевершує пропозицію" – говорить Павло.

В ході спілкування міський голова високо оцінив ініціативність, цілеспрямованість молодого підприємця та виняткову працелюбність усієї родини Стралковських. Зауважив, що розпочата ними справа надзвичайно актуальна та необхідна, адже «Створення сімейних молочних ферм це покращення добробуту людей сьогодні та сталий розвиток села завтра. Зрозуміло, для того, щоб підприємство повноцінно запрацювало, необхідно вкласти у розвиток ще чимало праці та коштів. Тож натхнення вам, а з боку міської влади розраховуйте на повну підтримку та сприяння у розвитку бізнесу. Адже ми завжди йдемо назустріч розумним ініціативам та підтримуємо реалізацію гарних проектів."

3

4

5

6

Поділитися