Загальна

 

У День памʼяті та примирення й День перемоги над нацизмом  Україна згадує усіх героїв, хто виборов свободу та переміг нацизм, а разом з міжнародною спільнотою ми відзначатимемо також Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.

Нині серцем і душею відчуваємо, усім своїм єством ми усвідомлюємо, що найдорожчим є Мир, найсвятішою – Перемога!

Минуле України – це суцільна боротьба нашої нації за створення власної держави. Тож нині, у цей надто нелегкий для країни час, ми маємо пам’ятати помилки минулого, щоб не повторити їх знову. Протягом багатьох століть українські землі перебували під владою іноземних держав, які намагалися викорінити самобутність нашого народу. Українці не раз страждали від насильницької асиміляції і ніколи не переставали боротися за свою свободу. Тому не дивно, що нащадки завжди пам’ятатимуть героїв, які виступали проти поневолювачів, і до останньої миті життя залишалися вірними синами України.

З вдячністю ми згадуємо усіх героїв, хто виборов свободу та переміг нацизм. Ми сумуємо за кожним загиблим на фронтах Другої світової війни, за кожною жертвою, знищеною нацизмом. Пам’ять війни – це пам’ять серця; її сувора правда навік залишатиметься з нами, як уособлення високого патріотизму, мужності, тяжкої праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найцінніше – своє життя.

Проте сусідня Росія, яка називала себе братнім народом, тривожного лютневого дня 2022 року здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. І вже онуки та правнуки учасників й свідків Другої світової самовіддано нині боронять незалежність і суверенітет нашої держави, відстоюючи свободу та територіальну цілісність, право бути українцями. Ми бачимо, що агресор – це країна, яка тільки й спроможна, хіба що погрожувати, принижувати, вбивати, катувати, мародерити. Проте ворог не здатний зламати наш український дух та прагнення волі!

Нехай береже Господь наших воїнів, які нині відстоюють право українців на свободу і роблять все, аби не допустити нових трагедій і відновити мир та спокій у світі; і хай Покрова освячує нашу майбутню Перемогу! А ми переможемо і цього разу, бо «за вас правда, за вас сила. І воля святая!». Нас підтримує весь прогресивний світ.

Нині усі українці об’єдналися у спільному бажанні Перемоги! Нехай вона буде якнайшвидшою та всеосяжною, хай ворог буде вигнаний з нашої рідної землі і хай повік в Україні запанує мир!

Зичимо усім ветеранам, доблесним українським воїнам, які боронять Україну, й усім нам стійкості, міцного здоровʼя, добра та благополуччя!

Світла і вічна пам’ять загиблим воїнам, жертвам війни! Честь і слава живим героям!

Миру нашій неньці Україні!

З повагою,
міський голова                                                             Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                         Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися