06112020333

Шановні старокостянтинівці!

Щороку в третій четвер травня ми відзначаємо свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу – Всесвітній День вишиванки. Вишиванка – це той культурний код, який об'єднує українців всього світу. Скільки б не було на ній візерунків і кольорів – у них сама Україна!

В українську вишиванку закоханий увесь світ, але лише для нашого народу вона є не просто вбранням, а оберегом й унікальним національним кодом. Це символічна річ для кожного з нас! У кожному символі – пташці чи квітці, в орнаменті можна побачити послання з минувшини нашої країни та історію свого роду. Одягаючи вишиту сорочку, ми вбираємо у себе пам’ять поколінь, мужність і відвагу українських героїв, любов і ніжність наших матерів, засвідчуємо приналежність до української нації та повагу до своєї культури. З-поміж усіх модних тенденцій є вічна класика і непохитний бренд – українська вишиванка!

Сьогодні особливий день саме тому, що нині українці об’єднані, як ніколи раніше! Нас єднає спільне прагнення до Перемоги! Минає третій місяць, відколи російський ворог вкрав наш мир. Але він ніколи не вкраде нашу мрію. Мрію, яка єднає мільйони українців – жити у вільній, демократичній, прогресивній країні. Країні, де свобода і гідність – найголовніші цінності. Країні, де кожна людина важлива. Країні, яка дає можливості. Голоси мільйонів українців злилися в один єдиний голос нації, який звучить потужно на увесь світ. Нас не зламає війна. Україна – це наша земля!

Вітаємо вас з Днем вишиванки та бажаємо усім нам якнайшвидшої Перемоги, щоб вигнати ворога з нашої землі. Щоб відновити мир. Щоб будувати краще майбутнє!

Все буде Україна!

З повагою,
міський голова                                                                          Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                     Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися