1658843541 558

Щиро вітаємо вас з державним святом – Днем Української Державності!

Це молоде свято, яке сприяє утвердженню спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення. Українська Державність – це тисячолітня історія багатомільйонного народу. Відтак важливою віхою в історії нашого народу, який впродовж багатьох століть відчайдушно боровся за свої землю, свободу і незалежність, стало ухвалення Верховною Радою закону про встановлення Дня Державності України.

Основний закон нашої держави утвердив історичне прагнення українців жити у власній самостійній державі, гарантував наші права і свободи та остаточно закріпив незалежність України, а встановлення в Конституції стратегічного курсу нашої країни на членство в Європейському союзі стало одним із її головних і незмінних зовнішньополітичних пріоритетів.

Тому надання Україні статусу кандидата на членство у Європейському союзі – це дуже важливий крок в нашому історичному календарі. Сьогодні зі зброєю в руках за підтримки міжнародних партнерів українці захищають від російського агресора не лише свою незалежність, соборність та територіальну цілісність, а й свободу усієї Європи.

Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаймо про незліченні жертви, принесені на вівтар соборності й державності. Бажаємо усім нам передусім Перемоги та миру, єдності духу, нехай демократичні засади, закріплені в Конституції України, та європейські цінності стануть реаліями нашого сьогодення.

День Української Державності – це нагода вкотре заявити на весь світ, що Українська нація – єдина, а її територія – неподільна.

Слава Україні!

З повагою,
міський голова                                                 Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися