Привітання міського голови з Днем Державного Прапора та Днем Незалежності  України – Хустська міська рада

Від імені Старокостянтинівської міської ради, її виконавчого комітету, від себе особисто вітаю вас з Днем Державного Прапора та 31-ю річницею незалежності України! Саме стільки років минуло від офіційного набуття Україною незалежності, хоча процес здобуття державного суверенітету тривав набагато довше.

Напередодні цих державних свят ми згадували про права та їх гарантії, розмірковували, яке значення для кожного з нас має отча земля і національна ідея, Українська держава та Конституція. Але тепер, коли кремль розпалив вогонь повномасштабного вторгнення в Україну, ці питання перестали бути предметом для роздумів.

Бо тепер ми точно знаємо, що для кожного з нас означають синьо-жовті барви, вишиванка, і як глибоко у серці закарбовані слова «Ой у лузі червона калина». Знаємо! Через повагу, єдність, готовність допомагати, захищати і разом боротись за нашу свободу та незалежність. Через усі ті прояви людяності і сміливості, які продемонстрував наш народ під час війни. Через любов до своєї країни.

Поняття незалежності та єдності України для кожного з нас набуло особливого змісту. Дух патріотизму об’єднує українців. Для кожного палкого вкраїнського серця слова «незалежність», «суверенність», «єдність» набули нового звучання.

Ми знову захищаємо нашу незалежність і наше майбутнє, і знову  зі зброєю в руках, і знову від північно-східного ворога. Україна знову виборює це право – бути суверенною, незалежною та демократичною державою. Ті цінності, за якими ми живемо і прямуємо в завтрашній день, чужі й незрозумілі для нашого ворога. Російські окупанти роками зазіхають на наші права та свободи. Забрати нашу незалежність, заборонити українську мову, захопити нашу землю та знищити українців як народ.

Будьмо певними, що наш сильний і вольовий народ вистоїть і у цих випробуваннях – ми переможемо! Маємо гідно пройти цей шлях і в єднанні, ціною спільних прагнень захистити нашу незалежність, наше право бути повноправними господарями на своїй Українській землі.

Ми є свідками подій, які мають доленосне значення для майбутнього нашої держави, загартовують дух української самосвідомості, виховують в кожного повагу до своєї Вітчизни, до її Прапора та незалежності.

Нехай же нас завжди об’єднує любов і небайдужість до рідного краю та всієї України. Від усієї душі зичу вам, дорогі земляки, міцного здоров’я, миру на рідній землі, добра та злагоди, щедрої долі, подальших успіхів в усіх справах і починаннях. Хай оминає наші оселі лихо, хай янголи бережуть наших воїнів, а Господь Бог благословить Україну на мир, благополуччя та процвітання!

Слава Україні!

Слава українському народові!

З повагою,
міський голова                                                         Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                         Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися