vshanuj

29 серпня ми об’єднуємося в шані та вдячності нашим співвітчизникам, які відстоюючи свободу і незалежність країни, віддали свої життя заради майбутніх поколінь українців. Це День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цю дату приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції у 2014 році українська армія зазнала найбільших втрат. Ті трагічні події показали всьому цивілізованому світу справжнє обличчя «русского міра». Страшна сторінка в нашій історії. Скільки загиблих, зниклих безвісти, поранених… За цифрами офіційних даних криються сотні зламаних, скалічених людських доль! Батьки втратили дітей, дружини – чоловіків, діти – батьків…

День пам’яті захисників України відзначаємо в умовах повномасштабного військового вторгнення росії в Україну, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку армії рф та військово-політичного керівництва. Наші Герої протистоять московській орді, що прийшла вбивати, катувати, грабувати. Ворог не лише посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, а й заперечує саме право на існування українців. Знову у центрі Європи московські нацисти зі свастикою «z» рівняють з землею українські міста і села, вбивають українців.

Війна – наш спільний біль… Ніщо не підвладно викреслити з пам’яті героїчні подвиги, приклади палкого патріотизму і вірності військовій присязі, що продемонстрували українські воїни, і серед них наші земляки-старокостянтинівці, які загинули в боротьбі з російською агресією за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Їхній героїзм назавжди залишиться в історії новітньої України, як приклад незламності духу, патріотизму та любові до рідної землі.

Схилімо голови на вшанування пам’яті наших Героїв, які поклали голову, захищаючи рідну землю.

Пам’ять про загиблих воїнів завжди буде жити в наших серцях. Світлий спомин про Героїв, які ціною свого життя відстоювали мир на нашій землі, буде вічно жити у наших серцях.

Вічна пам’ять загиблим!

Герої не вмирають!

З повагою,
міський голова                                                                         Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                     Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися