Голови громад Хмельниччини в онлайн-форматі обговорили актуальні питання місцевого самоврядування
Напередодні, 18 жовтня, відбулося засідання голів громад-членів Асоціації міст України в Хмельницькій області. До участі в зібранні долучилося 42 учасники: голови міських, селищних, сільських рад, їх заступники, фахівці органів місцевого самоврядування, виконавча дирекція та консультанти Хмельницького РВ АМУ, представники ГУ Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.
Від Старокостянтинова взяли участь міський голова Микола МЕЛЬНИЧУК, представники виконавчого комітету міської ради та керівники комунальних підприємств.
На порядку денному було декілька, актуальних для органів місцевого самоврядування краю, питань. Зокрема:
• Підготовка до осінньо-зимового періоду у громадах: опалювальний сезон, забезпечення функціонування критичної інфраструктури населених пунктів за умов надзвичайних ситуацій;
• Бюджетний процес – 2023: пропозиції АМУ та результати бюджетних консультацій;
• Обговорення проекту Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" (№6504);
• Реформа соціального захисту населення: передача повноважень для ПФУ, співпраця пенсійного фонду із органами місцевого самоврядування.
За підсумками засідання буде сформовано декілька листів із пропозиціями органів місцевого самоврядування Хмельниччини, які будуть надіслані у Асоціацію міст України для подальшого лобіювання на усіх рівнях, до профільних міністерств і до народних депутатів.

Інформація про засідання на сторінці Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України за посиланням. 

0011.jpg

  0012.jpg

 

Поділитися