День української писемності та мови: вшануймо мову » Профспілка працівників  освіти і науки України

Щиро вітаємо вас з Днем української писемності та мови – святом, яке своєю глибинною духовною суттю історично звеличує нашу націю!

Мова українського народу – основа єдності всієї держави і духовна гарантія майбутнього. Відтак всебічна підтримка державної мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток – почесна місія кожного громадянина України. З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати особисту відповідальність за рідну мову перед минулим, сьогоденням і майбутнім.

9 листопада вшановується пам’ять Нестора Літописця, який стояв біля витоків української мови. Саме наша мова і наша писемність допомагала українцям берегти свою самобутність, накопичувати і передавати знання, пам’ятати про те, ким ми є. Мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання. І ми пишаємося нашою українською мовою – древньою і водночас сучасною, мелодійною та рішучою. Мовою мистецтва і науки. Мовою правди і мудрості.

Тож бережімо рідну мову, шануймо, плекаймо та вивчаймо. Закликаємо кожного утверджувати її, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців. Нехай рідне слово буде для всіх духовним джерелом життя й оберегом!

Українською мовою завжди промовляв дух нашої свободи. І тепер це знає весь світ. Бо це мова великого волелюбного народу, великої української нації.

З повагою,
міський голова                                                                         Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                          Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися