Головна

Знімок_екрана_2023-02-09_083633.jpg
 Установа є денним центром соціально-психологічної допомоги, яка забезпечує надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги, а також соціальних послуг постраждалим особам, у тому числі у випадках, коли такі особи звернулися разом із дитиною.
 Центр у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», Законом України «Про соціальні послуги», іншими Законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами Мінсоцполітики та Департаменту соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації, наказами управління соціального захисту населення виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, іншими нормативно-правовими актами з питань надання соціальних послуг, рішеннями міської ради та виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та положенням про Старокостянтинівський міський Кризовий центр.
 Старокостянтинівський міський Кризовий центр здійснює свою діяльність з серпня 2007 року.
 Метою діяльності Центру є здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та території  Старокостянтинівської міської територіальної громади, надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг відповідно до державних стандартів.
 Основними завданнями Центру є:
1) надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги постраждалим особам;
2) виконання програм для постраждалих осіб відповідно до типових програм для постраждалих осіб, затверджених Мінсоцполітики;
3) організація та підтримка груп взаємодопомоги постраждалих осіб;
4) організація та проведення семінарів і тренінгів для постраждалих осіб;
5) проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання повторним випадкам насильства щодо постраждалої особи та формування нульової толерантності до його проявів у суспільстві;
6) інформування населення про права постраждалих осіб та соціальні послуги, які надаються денним центром;
7) надання короткострокового (до 10 діб, в окремих випадках не більше 20 діб) або цілодобового перебування у «кризовій кімнаті» постраждалим особам.
 Центр надає такі соціальні послуги:
1) інформування;
2) консультування;
3) консультативний кризовий телефон;
4) посередництво (медіація);
5) соціальна профілактика;
6) екстрене (кризове) втручання;
7) надання притулку тощо.
 Рішенням виконавчого комітету Старокостянтиніської міської ради від 27 травня 2021 № 155 створено мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, при Старокостянтинівському міському Кризовому центрі.
 Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги здійснює ектсрену та планову соціально-психологічну допомогу постраждалим від насильства фахівцями Старокостянтинівського міського Кризового центру, з виїздом у спеціально організованому транспорті до місця проживання (перебування) постраждалих осіб чи іншого вказаного ними місця, у приміщенні Старокостянтинівського міського Кризового центру, та в іншому приміщенні.
 Рішенням сесії Старокостянтиніської міської ради від 25 листопада 2022 № 40/15/VIII створено «кризову кімнату» для постраждалих осіб від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі при Старкостянтинівському міському Кризовому центрі.
 «Кризова кімната» - безпечне місце перебування постраждалих осіб від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Це тимчасовий, цілодобовий притулок для жінок, дітей, які зазнали домашнього або гендерно зумовленого насильства.
 У Центрі надають соціальні послуги кваліфіковані психологи та соціальні працівники.
Поштова адреса: 31100 м. Старокостянтинів, вул. Героїв Небесної Сотні, 4
Тел: (03854) 4-52-09, моб.: (098) 504 62 49
Електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи:
Пн –Чт з 8:00 до 17:15 год, п’ятниця з 8:00 до 16:00 год.,
перерва на обід з 12:00 до 13:00,
Вихідні дні: субота – неділя.

Старокостянтинівський міський Кризовий центр надасть підтримку та допомогу для Вас, якщо Ви зазнали домашнього насильства або гендерно зумовленого насильства.

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.