DSC 0588

9 березня на території Меморіального комплексу відбулося покладання квітів, приурочене 79 річниці з Дня визволення населених пунктів Старокостянтинівської міської територіальної громади від нацистських окупантів. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів виконавчиого комітету Старокостянтинівської міської ради на чолі із заступником міського голови Володимиром Богачуком і представники громадськості.

Цьогоріч День визволення від нацистських окупантів набуває особливого значення, адже у 1939–1945 ворогом були нацисти, а тепер це рашисти — російська версія імперських амбіцій і фашизму. І нині Україна звільняє свої землі і боронить світ від нових фашистів.

Цього ж дня, 9 березня, у чергову річницю від дня народження Тараса Шевченка, покладали квіти до пам’ятника поету у Старокостянтинівському сквері ім. Тараса Шевченка. Як зазначив Володимир Богачук, насправді важко переоцінити той глобальний культурний вклад, який геній Кобзаря зробив не лише для української літератури й образотворчого мистецтва, а й загалом для національної ідентичності, адже його поезія звучить пророчим гаслом для сьогодення у нашій спільній боротьбі супроти московитів.

Сучасні захисники і захисниці України — гідні слави визволителів Другої світової і величі Шевченка, а тому ми пишаємось відвагою, силою духу і звитягою наших героїв і геройок. Віримо, чекаємо, наближаємо нашу Перемогу!

DSC 0554

DSC 0569

DSC 0570

DSC 0592

Поділитися