photo 2023 04 26 08 34 38

Чорнобильська трагедія назавжди змінила життя... і чорними літерами вписалася в історію нашого народу!

Це екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року. Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин.

Низький уклін та щира вдячність усім, хто не зважаючи ні на що продовжував працювати для зменшення наслідків катастрофи. Ми ніколи не забудемо подвиг пожежників, військових, правоохоронців, медиків, водіїв, інженерів, будівельників. Серед героїв — і наші земляки-старокостянтинівці.

Вічна пам’ять тим, чиї життя забрав «мирний» атом.

Через 36 років після трагедії на ЧАЕС російські окупанти намагаються шантажувати весь світ, захоплюючи атомні електростанції, погрожуючи новою ядерною катастрофою. Чорнобильська трагедія не повинна повторитись! Не допустити нового Чорнобиля є завданням і викликом для усього світу. І от Україна має боронити свою землю від російського агресора і знову стояти на охороні всього світу від катастрофи.

Дозвольте побажати вам якнайшвидшої Перемоги над ворогом, яку наближають наші мужні й сміливі захисники. Щиро зичимо вам, шановні ліквідатори, здоров’я, родинного благополуччя, щастя і мирного неба! Нехай ніколи не повториться шлях Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і безпеку.

Переможемо, переборемо, вистоїмо й відновимо життя!

Слава Україні!

З повагою,
міський голова                                                                                     Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                               Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися