photo 2023 05 09 08 28 03

Цьогоріч День Європи в Україні вперше відзначаємо 9 травня, відповідно до Указу Президента України від 8 травня 2023 року №266/2023 «Про День Європи».

«Ми будемо вшановувати нашу історичну єдність — єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм. Єдність, що наближає мир», — зазначив Глава нашої держави Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

День Європи — як символ спільних цінностей, спільної історії всіх народів Євроконтиненту, а український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації. В Україні День Європи ми знову зустрічаємо в умовах війни. Українці героїчно відстоюють від рашистської навали демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї Європи й усієї прогресивної спільноти.

Україна та українці показали світові свою силу та стійкість, довели свою відданість цінностям ЄС. Стало очевидним, що майбутнє Європи неможливе без України і майбутнє України неможливе без Європи. Вибір українського суспільства — це бути в європейській родині країн. І ми платимо високу ціну за бажання бути частиною цивілізованого світу. Сподіваємося, що незабаром Україна стане повноправним членом ЄС. Також українці вдячні нашим закордонним партнерам за допомогу і підтримку у боротьбі з російським агресором, у боротьбі за наше спільне мирне майбутнє!

Шановні земляки! Прийміть щирі вітання з нагоди Дня Європи! Це свято у черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України — вона починається у серці кожного з нас. Бажаємо усім нам витримки й рішучості на шляху до майбутнього. Будьмо певні, що разом ми здійснимо усі необхідні перетворення для втілення нашої європейської мрії! Тож усім зичимо миру й добробуту, життєвої енергії і міцного здоров’я, впевненості у завтрашньому дні та європейському майбутньому України!

Разом до Перемоги!

З повагою,
міський голова                                                                         Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                         Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися