26 квітня 2023 року Старокостянтинівська міська територіальна громада, будучи партнером Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) з 2021 року реалізовуючи проєкт «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», отримала автомобіль для мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства, яка працює у Старокостянтинівській міській територіальній громаді. Це вдалося завдяки співпраці з Фондом Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine. Закупівля автомобіля стала можливою за підтримки Бюро USAID з питань гуманітарної допомоги USAID's Bureau for Humanitarian Assistance, а також за сприяння Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерства соціальної політики.

Новий транспортний засіб допоможе мобільним бригадам ефективно працювати в громаді, оперативно реагувати на виклики, які надходять від мешканців громади, що постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства.

Першу мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства у Старокостянтинівській міській територіальній громаді створено в травні 2021 року при Старокостянтинівському міському Кризовому центрі. У 2022 році у Старокостянтинівській міській територіальній громаді розпочала свою діяльність ще одна мобільна бригада, для допомоги особам, які постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства, що функціонує за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) та Благодійної організації «Молодіжний благодійний фонд «Ініціатива» в такий спосіб UNFPA підсилили місцеву систему в поліпшеній якості і доступності соціально-психологічних послуг постраждалим від насильства

Мобільні бригади надають безоплатну соціально-психологічну допомогу постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства, а за потреби направляють їх до інших спеціалізованих служб, зокрема до Старокостянтинівського міського Кризового центру (денного центру соціально-психологічної допомоги для постраждалих осіб, від домашнього та гендерно зумовленого насильства з «кризовою кімнатою»).

Старокостянтинівська міська територіальна громада висловлює велику подяку Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні - UNFPA Ukraine, Благодійній організації «Молодіжний благодійний фонд «Ініціатива» та Міністерству соціальної політики України за сприяння!

Телефони мобільних бригад у Старокостянтинівській міській територіальній громаді:

096 062 56 98 - мобільна бригада за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (графік роботи: з 08:00 год по 21:00 год);
098 504 62 49 або (03854) 4-52-09 – мобільна бригада при Старокостянтинівському міському Кризовому центрі (графік роботи: з Пн-Чт з 08:00 год до 17:15, Пт з 08:00 год до 16:00 год Сб-Нд вихідні).

1-11.05.jpg

2-11.05.jpg

3-11.05.jpg

Поділитися