10 червня 2019 року об 11 год 50 хв надійшло повідомлення, що на погрузочному майданчику ТОВ «Нова Пошта» по вул. Франка, 19 у м. Старокостянтинів стався розлив небезпечної хімічної речовини – інсектициду «Нірол» в кількості 15 л.

Для ліквідації загрози виникнення надзвичайної ситуації комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради були залучені сили і засоби Старокостянтинівського РС ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, Старокостянтинівського ВП ГУНП в Хмельницькій області, комбінату комунальних підприємств та ДП «Старокостянтинівський молочний завод». Для проведення робіт із запобігання та зменшення концентрації парів розлитої хімічної речовини шляхом змішування з водою було використано 3 куб.м. адсорбенту (тирси) та проведено нейтралізацію місця розливу кальцинованою содою. Використаний адсорбент було погружено в спеціальну тару та вивезено для подальшої утилізації на ДП ДГ «Пасічна», Старосинявський район, с. Пасічна.

Координацію робіт із ліквідації загрози виникнення надзвичайної ситуації здійснював міський голова, голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради Мельничук Микола Степанович.

Інформацію про ситуацію, що сталась 10 червня 2019 року по вул. Франка, 19 у м. Старокостянтинів передано правоохоронним органам для вжиття відповідних заходів реагування.

 За інформацією комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради

 

Поділитися