гідність і свобода

Прийміть щирі вітання з нагоди Дня Гідності та Свободи, роль якого загальнонаціональна й визначальна для всіх і кожного, для минулого і майбутнього. Водночас він є символом двох революцій, які змінили Україну і стали беззаперечним доказом відродження держави та нації, утвердження того, що події на Майдані змінили нас, об’єднавши в єдиній, соборній і незалежній Україні.

Воістину цей день став символом становлення в Україні ідеалів демократії, але передусім – саме гідності й свободи, вкотре підтверджуючи, що тільки єдністю дій можемо досягти величної мети – побудови вільної й демократичної, економічно й духовно багатої України, якою пишатимуться наші нащадки.

Нині ми вшановуємо громадянський подвиг, героїзм, мужність, незламне прагнення українців до свободи і незалежності. Пам’ять про патріотів, які загинули за свободу рідної землі, здобувши найвищу перемогу в наших серцях залишиться назавжди. Однак знову ми мусимо захищати власне право на суверенність і цілісність своєї країни.

Об’єднаймося ж задля утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та в листопаді 2013 року – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів нашої держави, її європейського вибору. Власне, саме таким змістом наповнене і сьогоднішнє свято – День Гідності та Свободи.

Події Майдану та Революції Гідності довели, що попри різні політичні погляди, українці вміють об’єднуватися задля відстоювання основних цінностей, адже сила зростає у боротьбі, вправність – у праці, досвід – в аналізі і упередженні помилок. Ми – творці власного майбутнього і лише від нас залежить, яким йому бути.

Вітаємо учасників національно-визвольної боротьби, усіх, хто відстояв перемогу Революції Гідності й нині мужньо боронить рідну землю, усіх вас, дорогі земляки, зі святом! Хай береже Господь наших захисників.

Бажаємо усім нам злагоди і добра, наснаги й оптимізму, добробуту й благополуччя під мирним небом України.

Низько вклоняємося перед кожним захисником та дякуємо вашим матерям, батькам, рідним і близьким за те, що виховали таких Героїв!

Слава Україні! Слава її Героям!

З повагою,
міський голова                                                                     Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                         Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися