Забезпечення платниками добровільного дотримання вимог податкового законодавства , законодавства щодо адміністрування єдиного внеску та законодавства з інших питань, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи - запорука розвитку держави та територіальних громад, соціальна захищеність громадянам..
А саме, сплачені своєчасно та в повному обсязі податки – це вчасно виплачені пенсії, стипендії, соціальні виплати, зарплата освітянам, працівникам сфери культури, медичним працівникам тощо.
Платники податків повинні завжди відчувати особисту відповідальність за наповнення бюджету, що забезпечить реальну потребу в коштах для виконання соціальних видатків.
З метою своєчасного надходження платежів до бюджету, звертаємося до платників податків з проханням забезпечувати дотримання вимог податкового законодавства , законодавства щодо адміністрування єдиного внеску та законодавства з інших питань, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, здійснювати повну та своєчасну сплату податків, не ухилятись від оподаткування та не порушувати встановлені законодавством терміни.
На сьогодні, залишається поширеним способом ухилення окремих роботодавців від сплати податків, не забезпечення додержання державних гарантій з оплати праці,виплата заробітної плати нижче законодавчо встановленого мінімального розміру, використання праці найманих осіб без укладення трудових договорів.
Для територіальної громади це - ненадходження належних платежів до бюджету, а для самих працівників - соціальна незахищеність. В подальшому такі громадяни матимуть низький рівень пенсії та соціальних гарантій. І винні у такій ситуації не лише роботодавці, а й працівники, які погоджуються отримувати «сіру» заробітну плату.
Тому, звертаємось до роботодавців громади – не порушувати законодавчі норми та права найманих працівників. А громадян громади, яким відомі факти нелегального працевлаштування, чи виплат зарплати у «конвертах», просимо повідомляти органи податкової служби.
Громадяни які здійснюють підприємницьку діяльність повинні зареєструватись в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.
Державна податкова служба налаштована на цивілізовані партнерські відносини з доброчесними платниками та активну роботу по виявленню нелегальних доходів.

podatk23

Поділитися