27 01 2022 декдарування

У відповідності до положень статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», з 01.01.2022 розпочався черговий етап подання суб’єктами декларування до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – ЄДРД) електронних декларацій виду “щорічна” за 2021 рік.

З 1 грудня запрацювала нова форма декларації. У роз’ясненнях ви можете знайти як заповнювати змінені чи нові блоки, що з’явилися у формі. Для того, щоб ознайомитися з новими блоками та правилами їх заповнення, ви також можете скористатися Порядком заповнення декларації.

На веб-сайті НАЗК https://nazk.gov.ua/ розміщено відповідні матеріали, призначені для належної підготовки до декларування та його успішного здійснення суб'єктами декларування, у тому числі:

“Рекомендації  при  роботі  з  ЄДРД”   https://nazk.gov.ua/uk/departament-perevirky-deklaratsij-ta-monitoryngu-sposobu-zhyttya/rekomendatsiyi-pry-roboti-z-yedrd/ ,“Технічна допомога в роботі з реєстрами” https://wiki.nazk.gov.ua/category/tehnichna-dopomoga-v-roboti-z-reyestramy-nazk/ ,

“Декларування” https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/ .

З метою своєчасної та якісної підготовки до подання суб’єктами декларування до ЄДРД електронних декларацій виду “щорічна” за 2021 рік, доцільно вжити певних практичних заходів з підготовки до декларування. У тому числі: щодо оформлення та перевірки працездатності персонального електронного цифрового підпису, щодо створення та перевірки працездатності персональної електронної поштової скриньки, щодо перевірки наявності успішного та безперешкодного  доступу суб'єкта декларування до персонального кабінету на веб-сайті НАЗК.

У разі виникнення запитань щодо порядку заповнення декларації звертатись до сектору з питань запобігання та виявлення корупції юридичного відділу виконавчого комітету  міської ради за тел. 3-25-23.

Поділитися