За публічного обвинувачення Хмельницької окружної прокуратури суд визнав винним 41-річного жителя Старокостянтинівської ОТГ, за фактом крадіжки та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч.4 ст. 2222185, ч.3   ст. 369 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що обвинувачений вже у минулому був засуджений за корисливі злочини та перебував на іспитовому строці, на шлях виправлення не став.

Так, перебуваючи у одному із супермаркетів, помітив, що біля камер схову для покупців нікого з сторонніх осіб немає, а в ящиках знаходяться речі покупців магазину, вирішив викрасти чуже майно із камери схову. Шляхом зламу металевого замка проник у камеру схову звідки викрав поліетиленовий пакет з особистими речами потерпілої на суму понад 2500 грн.

Будучи обізнаним, що проти нього порушено кримінальне провадження за вказаним фактом і що в разі доведеності його вини та визнання винуватості у скоєнні вказаного злочину йому загрожує реальна міра покарання у виді позбавлення волі, він вирішив запропонувати та надати неправомірну вигоду у розмірі 7500 грн слідчому слідчого відділу поліції № 1 Хмельницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, який здійснював вказане розслідування, тим самим схилити його до закриття кримінального провадження.

Кошти у сумі 7500 зловмисник поклав у блокнот, який знаходився перед ним на столі, після чого був викритий та затриманий працівниками поліції.

Вироком Старокостянтинівського райсуду зловмисника засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

 

Поділитися