Головна

Дорогі земляки!

Шановна старокостянтинівська громадо!

Від імені депутатського корпусу Старокостянтинівської міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто вітаю вас із Днем Соборності України!

Сьогодні минає рівно 100 років з дня проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Бо ж саме цього дня століття тому на майдані перед Софією Київською на велелюдному зібранні було урочисто проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Відтак дата 22 січня 1919 року навіки вкарбована в історію українського народу, як величне свято національної єдності.

Як у ті непрості часи, так і тепер український народ знову відстоює ідею єдності, соборності та цілісності власної країни. Перед нашою державою постали нові виклики. На Сході України територіальну цілісність, свободу і незалежність держави відстоюють українські патріоти, нерідко – ціною власного життя. Серед цих героїв чимало наших земляків-старокостянтинівців. Я твердо вірю, що наші мужні воїни, які захищають рідну землю, не дадуть ворогу зламати дух українського народу.

Воістину цей день є символом об’єднання України, адже засвідчує нерозривний зв’язок між поколіннями борців за її волю і незалежність, демонструючи усьому світові неподільність української землі та непохитність української нації. Сила громадян України в тому, що вони з особливою шанобливістю ставляться та вміють зберігати одвічні цінності, такі як людська гідність, національна єдність, громадянська толерантність. Нині, як ніколи, ми розуміємо їх важливість і цінність.

Більше того, звершилася велика історична справа: Православна церква України отримала Томос від Вселенського Патріарха! Він довершить утвердження самостійності Української держави, укріпить релігійну свободу, міжконфесійний мир, посилить права і свободи громадян. Для українців власна церква – це гарантія нашої духовної свободи, запорука суспільної злагоди.

Дорогі старокостянтинівці! Щиро зичу усім нам злагоди, натхнення, успіхів на благо нашої громади та всієї України. Хай Всевишній зміцнює нас у вірі, благословляє на мудрість і здоров’я. І нехай відчуття єдності, поваги одне до одного допомагає кожному на його життєвому шляху, бо єдність і свобода роблять нас гідними нащадками наших прадідів!

Миру всім нам, щастя і добра!

 

 

З повагою, міський голова Микола Мельничук

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.