11 10 2021 ЦПМСД

Адміністрація КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД» інформує, що станом на 11.10.2021 року від короновірусної інфекції лікується 68 осіб, в тому числі 2 дитини.

За останній тиждень діагностовано 34 нових випадків захворювання на Covid-19. Для підтвердження діагнозу використовуються Експрес-тести (за тиждень проведено 176 досліджень, з них 29 позитивних) та ПЛР тести (за тиждень - 13 досліджень, з них 7 позитивних). Захворюваність на Covid-19 та сезонні вірусні захворювання стрімко зростає, в зв’язку з цим було відновлено роботу ізолятора, що знаходиться на базі колишнього дитячого відділення. Прийом лікаря проводиться згідно графіка та без попереднього запису в реєстратурі, тому ще раз нагадуємо, що всі хворі з підвищеною температурою тіла та ознаками респіраторних захворювань повинні одразу звертатися в ізолятор до того лікаря, який там приймає, не залежно від того, з яким лікарем підписано декларацію. В свою чергу лікар, що проводить огляд та в залежності від стану важкості,  вирішує як саме буде лікуватися пацієнт – амбулаторно, під наглядом сімейного лікаря чи в стаціонарі.

Також у центрі первинної медико-санітарної допомоги наголошують, що вакцинація від Covid-19 – це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.

У КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД» продовжується вакцинація населення проти коронавірусної хвороби  Covid-19.

Для проведення щеплень в селех громад  працюють виїздні бригади ПМСД.  Для охочих отримати щеплення в місті працюють 3 Центри масової вакцинації населення: Центр № 1 - вул.Острозького, 14 (в приміщенні бібліотеки), Центр №2 - вул. Ессенська, 2 («Торгівельний центр») та Центр №3 - вул. Попова, 18 (в приміщенні ТОВ «Епіцентр К») та Пункт щеплення, що знаходиться в поліклініці, кабінет №5.

КНП «Старкостянтинівський ЦПМСД»  вкотре закликає всіх дотримуватися карантинних обмежень та свідомо відноситися до проведення профілактичних щеплень від Covid–19  та захистити себе і своїх рідних від тяжкої недуги.  

        З повагою, директор Анатолій Швець та медичний персонал КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД»

Поділитися