Шановні споживачі!

КП «Тепловик» повідомляє, що у законодавстві України відбулися зміни, а саме: з  1 травня 2019 року у повному обсязі введено в дію Закон України від 09.11.2017р. № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги».

Законом України від 03.12.2020 № 1060-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послу» з 01.05.2021р. до ЗУ «Про ЖКП» внесені зміни, у тому числі й щодо організації договірних відносин між виконавцями житлово–комунальних послуг та споживачами.

Так, відповідно до ст. 13 ЗУ «Про ЖКП», у разі якщо співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали з виконавцем комунальної послуги відповідний договір (крім послуг з постачання та розподілу природного газу і послуг з постачання та розподілу електричної енергії), з ними укладається індивідуальний договір про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання.

Такі договори вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та/або на веб-сайті виконавця послуги співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір з виконавцем комунальної послуги. При цьому розміщується повідомлення про місце опублікування тексту договору у загальнодоступних місцях на інформаційних стендах та/або рахунках на оплату послуг.

Кабінет Міністрів України затвердив тексти типових індивідуальних договорів про надання комунальних послуг, що є публічними договорами приєднання, а саме:

  1. Типовий індивідуальний договір про надання послуги з постачання гарячої води.
  2. Типовий індивідуальний договір про надання послуги з постачання теплової енергії.

Детальніше з інформацією можна ознайомитися на сайті КП"Тепловик" 

Поділитися