10 10 2021 санітарно епідемУказом Президента України від 5 жовтня 2004 року (№ 1178/2004) в Україні встановлено професійне свято - День працівників державної санітарно – епідеміологічної служби, який відзначається щорічно у другу неділю жовтня. В 2021 році День працівників державної санітарно – епідеміологічної служби України припадає на 10 жовтня.

Протягом десятиліть санітарно – епідеміологічна служба залишається ефективною і надійною державною структурою охорони здоров’я населення, яка створює основи національної безпеки держави.

Головним завданням санітарно – епідеміологічної служби є забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, попередження, виявлення або ліквідація небезпечного і шкідливого впливу довкілля на здоров’я громадян, профілактика небезпечних інфекційних захворювань. Проведення своєчасних профілактичних та протиепідемічних заходів дозволяє зберегти та зекономити значні фінансові, а головне - людські ресурси. Працівники державної санітарно – епідеміологічної служби завжди стоять на сторожі безпеки та здоров’я людей, запобігаючи виникненню небезпечних хвороб, що є особливо вагомим і актуальним в умовах пандемії, викликаної COVID - 19.

Управління охорони здоров’я та медичного забезпечення виконавчого комітету міської ради щиро вітає працівників державної санітарно – епідеміологічної служби з професійним святом, бажає міцного здоров’я, щастя, родинного затишку та благополуччя.

Поділитися