Головна

19 грудня 2022 року о 15 годині біля замку князів Острозьких відбулося офіційне відкриття Резиденції Святого Миколая і театральне дійство «Зимові пригоди Клари і чарівного Дракончика». Захід відкривав танок дитячого художнього зразкового колективу «Арабеск». Окрасою святкової програми стало  театральне дійство «Зимові пригоди Клари і чарівного Дракончика». Навіть морозна погода не стала на заваді  зустрічі малих і дорослих відвідувачів Резиденції із замковим  Котом Маркізом та Кроликом Хвостиком, Янголятами,  дівчинкою Кларою та чарівним Дракончиком. Водночас усі присутні могли безкоштовно зігрітися какао та ягідно-імбирним чаєм, а  сумлінним хлопчикам і дівчаткам Чудотворець дарував солодкий подарунок. Плетиво передріздвяної казки розгорнулося у виступі милих маленьких гномиків зі студії танцю Art Fusion. Після вистави малеча не поспішала додому, а продовжувала кружляти навколо ялинки біля будиночку Миколая у запальних іграх зі сніговиком. Батьки також не ловили ґав, активно знімкуючи тематичні фотозони, де щоразу вишиковувалася дитяча черга.

Цьогоріч місцева влада вирішила відмовитися від встановлення традиційної яскравої ялинки. Міський голова Микола Мельничук пояснив раціональність такого рішення: «Тепер, у зв’язку із воєнним станом,  не на часі встановлювати велику ялинку і провадити масові заходи. Маємо пам’ятати про воїнів на передовій, які гідно захищають нас і нашу батьківщину, і тому влаштовувати пишні святкування недоречно. Для підтримання різдвяно-новорічного настрою у дітей, ми організували свято із будиночком Святого Миколая на території замку князів Острозьких. Також наші спонсори допомогли із подарунками для дітей. Найбільше побажання для нашої громади на сьогодні – Перемоги! Перемоги! Перемоги!».

Мешканці і мешканки старокостянтинівщини розуміють та підтримують ці вимушені організаційні зміни. Заразом вони висловили вдячність управлінню культурної політики і ресурсів виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради та міській владі загалом за належну атмосферу дитячого свята.

Різдвяно-новорічний марафон свят у Старокостянтиніській громаді відкрито! Наша незламність гартує перемогу і  підтримує у нас піднесено-оптимістичний настрій. Тож від сьогодні і до 5 січня включно біля замку князів Острозьких працює Резиденція Святого Миколая. Захід відбувається безкоштовно і з урахуванням правил безпеки. Світло всередині українців ніколи не погасне!   


m 1

m 1

m 1

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.