Головна

Минулого тижня секретар Старокостянтинівської міської ради Олександр Степанишин повернувся із робочої поїздки до міста Мюнзінген, звідки передав гуманітарну допомогу для Старокостянтинівської громади від наших німецьких друзів.

Загалом, як зазначає Олександр Степанишин, візит до Мюнзінгена був ознайомчим на запрошення бургомістра Майка Мюнцінґа, і за дорученням міського голови Старокостянтинова Миколи Мельничука. Обумовивши декілька напрямків співпраці наших міст, секретар міськради зустрівся із українськими волонтерами, які проживають у Мюнзінгені і допомагають нашому місту — збирають гуманітарну допомогу. У мерії Мюнзінгена відбулася зустріч із бургомістром і журналістами, які висвітлили цю подію у репортажі місцевої газети.

Оскільки співзасновниця благодійного фонду «Мюнзінген допомагає» Марина Хайнріх і представниця громади Мюнзінгена Майя Сироватська є вихідцями зі Старокостянтинівщини (с. Григорівка), вони розуміють наші проблеми безпосередньо. Від початку повномасштабної війни засновники фонду (Штефан Думбек і Марина Хайнріх) і бургомістр Майк Мюнцінг вже побували у Старокостянтинові, надали гуманітарну допомогу й запросили відвідати їхнє місто.

Перетинаючи кордон із гуманітарною місією, Олександр Степанишин відзначає  роботу митників: «На кордоні, якщо ти везеш гуманітарний вантаж, створюються усі умови для якнайшвидшого його перетину кордону». Цього  разу, за сприяння міської адміністрації Мюнзінгена, нашій громаді передали сім бензинових генераторів потужністю 4.5 кВт, 28 аптечок, 27 медичних джгутів, 87 ліхтарів, теплі ковдри, павербанки.

За рішенням виконкому, гуманітарний вантаж буде спрямований на комфортне перебування і нагальні потреби жителів громади.

Олександр Степанишин запевнив, що співпраця із нашими німецькими побратимами буде продовжуватися і надалі. Але й зокрема у різних форматах. Під час робочої поїздки була узгоджена ідея щодо проведення благодійної виставки-аукціону картин від митців Старокостянтинівщини. Міською адміністрацією Мюнзінгена безкоштовно буде надано майданчик для розміщення цієї виставки, всіляка допомога і підтримка у проведенні благодійного аукціону. Наразі планується налагодження організаційних питань з цього приводу.

Після узгодження всіх нюансів сподіваємося на успішну реалізацію мистецького проєкту і дякуємо за активне сприяння нашій спільній Перемозі.

003

 003

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.