Головна

Щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Офіційно це свято встановлене Указом Президента України «Про День Соборності України» від 13 листопада 2014 року № 871.

Проголошення соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року – історичний акт об’єднання українських земель в одній державі, що увінчав соборницькі прагнення українців, розділених кордонами тогочасних імперій. На початку ХХ століття після падіння імперій українці об’єдналися у власній державі. Сьогодні, через трохи більше століття після проголошення Акта Злуки, ми обʼєднані у відстоюванні своєї незалежності і держави. А після перемоги над російським агресором Україна відновить свою соборність

В цей день за участю секретаря міської ради Олександра Степанишина, представників виконавчих органів міської ради, медичних працівників відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку 47 старшинам армії Української Народної Республіки, пам'ятних знаків на території Меморіального комплексу.

Олександр Степанишин звернувся до присутніх: "Історія повторюється і сьогодні Україна продовжує боротьбу за свою незалежність. Впевненний, що час розставить все по своїх місцях і ті хто сьогодні посягає на нашу територію будуть нести найсуворішу відповідальність за злочини проти українського народу. Вірю що наші воїни вистоять і Україна Переможе".

POKL 4

POKL 4

POKL 4

POKL 4

POKL 4

POKL 4

POKL 4

POKL 4

POKL 4

POKL 4

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.