Головна

головна

3 серпня 2022 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо особливостей застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах воєнного стану" № 2381-IX, повідомляє Асоціація міст України.

На час воєнного стану та на місяць після його закінчення Закон передбачає:

1. Вимоги щодо подарунків не поширюються на одержання безоплатно або за ціною, нижчою за мінімальну ринкову ціну, особами, які фактично проживають на тимчасово окупованих територіях України чи на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або особами, які були змушені залишити місце свого фактичного проживання внаслідок тимчасової окупації (загрози тимчасової окупації), ведення (загрози ведення) бойових дій:

  • послуг із проживання чи розміщення;
  • транспортних послуг чи послуг із перевезення у зв’язку із зміною місця фактичного проживання та/або з поверненням до місця проживання;
  • медичних послуг;
  • лікарських засобів;
  • товарів, робіт або послуг, визнаних гуманітарною допомогою (за винятком певних транспортних засобів)

2. Декларація, повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента, подання яких припало на воєнний стан, подається протягом дев’яноста календарних днів з дня його припинення чи скасування.

Відомості про вказані вище товари, роботи та послуги не підлягають декларуванню, щодо них також не подаються повідомлення про суттєві зміни у майновому стані. Повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента може не подаватися, якщо такий рахунок, використовувався виключно для отримання матеріальної допомоги, передбаченої законодавством іноземної держави (крім держави-агресора).

3. Обмеження на зайняття іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю не поширюється на посадових осіб місцевого самоврядування (крім посадових осіб, посади яких віднесені до першої - третьої категорій), якщо такі особи перебувають у відпустці без збереження заробітної плати або у разі простою, крім випадків коли роботодавцями, партнерами, клієнтами є юридичні особи приватного права або фізичні особи - підприємці, пов'язані з попередньою діяльністю такої посадової особи.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.