Громадські слухання

Протокол

засідання робочої групи з проведення громадських слухань по питанню

«Про встановлення вартості проїзду пасажирів на міських маршрутах загального користування в м.Старокостянтинів»

                                        

03.12.2018 р.                                                            м. Старокостянтинів

(вул. Ессенська 2,  управління    освіти)

 

14 год. 00 хв.

 

Виступив перший заступник міського голови Богачук В. В.

 

На виконання розпорядження міського голови від 15 листопада 2018 року № 371/2018-р «Про проведення громадських слухань», Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з метою одержання зауважень і пропозицій від громадян міста, проводяться громадські слухання з питання «Про встановлення вартості проїзду пасажирів на міських маршрутах загального користування в м. Старокостянтинів»

            Розпорядженням міського голови від 15 листопада 2018 року № 371/2018-р «Про проведення громадських слухань» створено робочу групу по проведенню громадських слухань, визначено її склад, місце і час проведення громадських слухань.

            На громадських слуханнях присутні 29 осіб .

Виступив перший заступник міського голови,  голова робочої групи Богачук В.В.

На порядок денний винесено  питання «Про встановлення вартості проїзду пасажирів на міських маршрутах загального користування в м.Старокостянтинів», запропонував затвердити регламент роботи:

  • час проведення громадських слухань-1 год.00 хв.
  • для виступів – до 5 хв.
  • для запитань та відповідей – до 3 хв.

Згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради від 19 березня 2015 року №80 «Про встановлення вартості проїзду пасажирів на міських маршрутах загального користування в м. Старокостянтинів» з 20.03.2015 року вартість проїзду у міському транспорті становить 4,00 грн.

Для стабільної та ефективної роботи у сфері перевезення пасажирів у місті Старокостянтинівська міська спілка пасажирських перевізників звернулась з проханням розглянути і погодити тариф на проїзд у міському транспорті загального користування у розмірі 6,00 грн. (ріст на 50% у 1,5 рази). Підвищення тарифу з 4,00 грн. до 6,00 грн. полягає в невідповідності існуючого тарифу фактичним витратам перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів, що пов’язано з різким коливанням закупівельних цін на пальне, запчастини, збільшення розміру мінімальної заробітної плати . Дана ситуація може негативно вплинути на організацію надійної та безпечної роботи пасажирського транспорту.

            Перевізниками міста Старокостянтинова були подані розрахунки вартості перевезення пасажирів міським транспортом та клопотання до міського голови міста стосовно підвищення вартості проїзду. 08 листопада 2018 року проект регуляторного акту проекту рішення виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради «Про встановлення вартості проїзду у міському транспорті загального користування м. Старокостянтинів» було розміщено в засобах масової інформації та на сайті Старокостянтинівської міської ради. Даним проектом передбачається встановити з 01 січня 2018 року вартість проїзду: - 6,00 грн., для дітей шкільного віку – 3 грн.

     Виступив ФОП Кондратюк І.Б.- голова спілки перевізників.

Необхідністю підняття тарифів на перевезення пасажирів є підняття цін на паливно-мастильні матеріали на 100 % , у 2 рази (у 2015 році, з часу введення в дію тарифу ціна на дизпаливо становила 16,00 грн., на 01.12.2018 року – 32,00 грн.). Зросли ціни і на автомобільні шини, акумуляторні батареї та інші запасні частини, внаслідок чого збільшились витрати на ремонт і технічне обслуговування рухомого складу. Крім того, за період з березня 2015 року по 01.12.2018 року мінімальна заробітна плата зросла на 205,6% у 3 рази (на 01.04.2015 року становила 1218 грн., на 01.12.2018 року –3723 грн.)

        При діючому тарифі автомобільні перевізники  не мають можливості оновлювати матеріально-технічну базу,   ускладнюється питання виплати заробітної плати водіям.    

       Протягом багатьох років заміна рухомого складу не проводилась, власники автобусів змушені були прикладати значних зусиль для покращання технічного стану транспортних засобів власними силами, але відсутність обігових коштів примушує постійно скорочувати витрати на ремонт рухомого складу та утримання матеріально-технічної бази.  Значний знос рухомого складу  може призвести до скорочення кількості автобусів на маршрутах міста і призупинення роботи на деяких маршрутах. За період з 2018 за заявами автомобільних перевізників розірвано 4 договори на перевезення пасажирів .

    Згідно поданих перевізниками розрахунків вартості перевезення пасажирів міським транспортом середня вартість проїзду складає 6 грн.  

Виступила Савченко А.І. – житель міста:

Перевезення пасажирів в міському транспорті загального користування на сьогоднішній день це дуже складне питання, торкнулась низької якості перевезень пасажирів, але пропозицію про підвищення вартості проїзду до 6 грн. підтримала.

 

       Заслухавши підстави про внесення змін до існуючого тарифу на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування та врахувавши пропозиції, які надійшли під час обговорення, учасниками громадських слухань запропоновано розглянути на засіданні виконавчого комітету міської ради питання встановлення вартості проїзду пасажирів на міських маршрутах загального користування в м. Старокостянтинів в розмірі 6 грн. Дану пропозицію підтримали 16 учасників громадських слухань , проти- 1, не голосували- всі інші.

 

Голова робочої групи                                                                       Богачук В.В.

 

 

Секретар робочої групи                                                                  Лосенко Г.Л.

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.