Звіти

Довідка
про організаційно-кадрову роботу виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, соціально-економічний розвиток та суспільно-політичну ситуацію у Старокостянтинівській міській територіальній громаді за І квартал 2021 року

 

Організаційно-кадрова робота виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради впродовж звітного періоду була спрямована на виконання законів України, постанов Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, указів Президента України, розпоряджень голови Хмельницької обласної державної адміністрації та голови Хмельницької обласної ради, плану роботи виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради на І квартал 2021 року.

На засіданнях виконавчого комітету міської ради в І кварталі 2021 року розглянуто такі планові питання:

про виконання  плану роботи виконавчого комітету міської ради за ІV квартал 2020 року;

про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради у 2020 році;

про роботу центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету міської ради за ІІ півріччя 2020 року;

про роботу відділу ведення Державного реєстру виборців у 2020 році;

про стан військового обліку та бронювання військовозобов’язаних і призовників в 2020 році та організація військового обліку і бронювання в 2021 році;

про роботу відділу молоді і спорту виконавчого комітету міської ради за 200 рік;

про затвердження норм витрат на проведення спортивно-масових заходів та участь спортсменів у змаганнях;

про стан роботи зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті міської ради за 2020 рік;

про соціальну підтримку учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України;

про хід виконання програми розвитку та збереження зелених насаджень в м. Старокостянтинів на 2019-2023 роки за 2020 рік; 

про роботу відділу з питань реєстрації місця проживання виконавчого комітету міської ради за ІІ півріччя 2020 року;

про хід виконання Програми охорони навколишнього природного середовища міста Старокостянтинова на 2019-2023 роки за 2020 рік;

про виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2018 року № 823 «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю»;

 про стан збереження пам’яток історії та мистецтва, які розташовані на території Старокостянтинівської міської територіальної громади, закріплення шефів-піклувальників;

про стан забезпечення пріоритетного права на сімейне виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

про затвердження заходів з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей міста в літній період 2021 року;

про хід виконання у 2020 році Програми «Питна вода міста Старокостянтинова на 2012-2020 роки;

про виконання Програми соціально - економічного розвитку м. Старокостянтинів на 2020 рік;

про план роботи виконавчого комітету міської ради на ІІ квартал 2021 року.

У звітному періоді відбулося 6 засідань виконавчого комітету міської ради (5 чергових та 1 позачергове), на яких було прийнято 157 рішень, зокрема з питань: підприємництва, торгівлі, громадського харчування і побутового обслуговування – 13; житлово-комунального господарства – 12; юридично-житлових – 11; екології, охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та благоустрою – 51; фізкультури і спорту – 3; організаційного забезпечення – 11; розгляду звернень громадян – 4; роботи транспорту – 5, культури – 3; охорони здоров’я – 2, соціального захисту населення – 14,  освіти – 4, опіки та піклування – 11, інших – 13.

На виконання директивних документів вищестоящих органів виконавчої влади рішення виконавчого комітету міської ради не приймалися.

За звітний період на виконання повноважень виконавчої влади, делегованих відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчим комітетом міської ради прийнято 25 рішень виконавчого комітету міської ради, в тому числі з питань: юридично-житлових – 6; опіки та піклування –11; розгляду звернень громадян – 3; освіти – 2, інших  – 3.

За І квартал 2021 року міським головою видано 102 розпорядження з основної діяльності та 1 – з адміністративно-господарських питань. Зокрема: 7 розпоряджень - з питань надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста; 5  розпоряджень – з питань надання одноразової грошової допомоги на поховання; 3 розпорядження - на виконання розпорядчих документів вищестоящих органів; 6 розпоряджень -  з питань нагородження; 3 розпорядження – щодо утворення та оновлення складу комісій та робочих груп; 52 розпорядження - організаційно-масової роботи, інші – 27.

Протягом І кварталу 2021 року структурними підрозділами та посадовими особами виконавчого комітету міської ради проводилась відповідна робота щодо розгляду звернень громадян, вирішення порушених у них питань, задоволення законних вимог заявників, усунення причин, що породжують заяви та скарги.

За звітний період до виконавчого комітету міської ради надійшло 520 звернень громадян. У зверненнях громадян порушуються питання:

аграрної політики та земельних відносин - 11 звернень;

соціального захисту (надання матеріальної допомоги) - 306 звернень;

житлової політики - 20 звернень;

житлово-комунального господарства - 61 звернення;

забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізації прав і свобод громадян, запобігання дискримінації - 9 звернень;

культури і мистецтва - 9 звернень;

освіти, науки, науково-технічної інноваційної діяльності та інтелектуальної власності - 7 звернень;

економічної, цінової, інвестиційної, зовнішньоекономічної, регіональної  політики та будівництва, підприємництва – 49 звернень;

транспорту та зв’язку – 14 звернень;

інші – 34 звернення.

У звітному періоді до виконавчого комітету міської ради звернулося 80 осіб з інвалідністю, 8 одиноких матерів, 3-є дітей війни, 1 особа з інвалідністю внаслідок війни, 20 учасників бойових дій, 1 учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 2 ветерани праці, 1 внутрішньо переміщена особа. Особлива увага  при розгляді звернень приділяється вирішенню проблем соціального захисту та підтримки.

У зв'язку з оголошенням в країні карантину, в рамках запобігання зараженню та поширенню на території міста гострої респіраторної хвороби  COVID-19, проведення особистого прийому громадян міським головою, його заступниками, іншими посадовими особами виконавчого комітету міської ради та проведення перевірок стану роботи зі зверненнями громадян на підприємствах, в установах, організаціях громади тимчасово припинено.

Для більш ефективного вирішення питань життєдіяльності періодично проводиться «гаряча телефонна лінія «Запитай у влади» мешканців міста з міським головою та його заступниками. В І кварталі 2021 року проведено одну телефонну лінію з міським головою, на яку надійшло 3 дзвінки про надання матеріальної допомоги.

Мешканці Старокостятинівської міської територіальної громади мають змогу подати звернення телефоном та через мережу «Інтернет» як електронне звернення. За звітний період до виконавчого комітету міської ради надійшло 11 звернень телефоном та 10 звернень електронною поштою.

Для подачі звернень громадянами, яким незручно користуватися електронними засобами зв’язку, на період карантину біля приміщення міської ради встановлено скриньку для звернень.

Керівники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради двічі на рік письмово звітують про роботу зі зверненнями громадян.

 

Інформація щодо кадрової роботи у виконавчому комітеті Старокостянтинівської міської ради за І квартал 2021 року.

Відповідно до рішення Старокостянтинівської міської ради від 04 січня 2021 року №20/2/VIII «Про затвердження структури та загальної чисельності виконавчих органів Старокостянтинівської міської ради» (зі змінами) затверджено загальну чисельність виконавчих органів Старокостянтинівської міської ради – 366 штатних одиниць. Станом на 01 квітня 2021 року у виконавчому комітеті Старокостянтинівської міської ради працює 320 осіб, з них:

посадових осіб місцевого самоврядування - 216;

службовців - 7;

за строковим трудовим договором - 83;

господарська група - 14.

Увільнені від роботи на період мобілізації:

посадових осіб місцевого самоврядування - 1.

Перебувають у відпустці для догляду за дитиною:

посадові особи місцевого самоврядування - 14;

службовців - 1;

за строковим трудовим договором - 1.

214 посадових осіб місцевого самоврядування, що працюють у виконавчому комітеті Старокостянтинівської міської ради, мають повну вищу освіту, 17 – базову вищу.

Стаж служби в органах місцевого самоврядування, станом на 01 квітня 2021 року мають:

до одного року - 13 посадових осіб;

від 1 до 3 років - 7 посадових осіб;

від 3 до 5 років - 25 посадових осіб;

від 5 до 10 років - 62 посадові особи;

від 10 до 15 років - 42 посадові осіб;

від 15 до 25 років - 67 посадових осіб;

понад 25 років - 15 посадових осіб.

За звітний період прийнято 157 працівників, з них: 58 - відповідно до ст. 32 КЗпП України у зв’язку з переведенням. Звільнено 76 працівників, з них: 37 -  звільнено, відповідно до п.1 ст. 40 КЗпП України, у зв’язку з реорганізацією сільських рад, шляхом приєднання до Старокостянтинівської міської ради; 13 -  відповідно до п. 1 ст. 36 КЗпП України за угодою сторін; 22 - відповідно до п. 5 ст. 36 КЗпП України у зв’язку з переведенням; 4 - відповідно до ч. 1 ст. 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» у зв’язку із закінченням строку повноважень.

Відповідно до ст. 15 Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування” 6 посадовим особам присвоєно черговий ранг. Проведено 5 засідань комісії по обчисленню та встановленню надбавки за вислугу років в органах місцевого самоврядування.

Протягом звітного періоду пройшли навчання з підвищення кваліфікації у Хмельницькому Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій - 16 працівників.

За звітний період відпустки використали:

щорічні - 25 посадових осіб, 1 службовець;

додаткову оплачувану відпустку, відповідно до стажу служби в органах місцевого самоврядування - 9 посадових осіб;

додаткову оплачувану відпустку, у зв’язку з навчанням - 2 працівники.

Підготовлено 626 розпоряджень з кадрових питань.

Інформація про стан соціально-економічного розвитку за І квартал 2021 року

Промисловість.

Основу промислового потенціалу складає харчова промисловість - 54 % загальнопромислового обсягу реалізованої продукції з початку 2021 року, машинобудування, виробництво готових металевих виробів - 26,3 %, промисловість будівельних матеріалів (виробництво залізобетонних виробів) – 4,1 %, теплоенергетика - 2,5 %,  інші галузі - 13,1 %.

Фактичні обсяги реалізації промислової продукції у січні-лютому 2021 року склали 280 181,7 тис. грн, що на 1,5 % менше, ніж у порівнянні до відповідного періоду 2020 року, реалізовано на 1 особу – 537,9 грн.

Інвестиційна діяльність.

Виконавчим комітетом Старокостянтинівської міської ради значна увага приділяється спрямуванню інвестицій в економіку громади. Основними джерелами інвестування є кошти підприємств та кошти бюджетів усіх рівнів.

Найвагомішу частку капітальних інвестицій спрямовано на нежитлове та житлове будівництво, будівництво інженерних споруд, придбання машин і обладнання.

Продовжуться будівництво олійноекстракційного заводу ТОВ «Старокостянтинівський олійноекстракційний завод».

ТОВ «Старокостянтинівцукор» проведено вдосконалення теплової схеми заводу, виготовлено та змонтовано корпус випарки соку, що зменшить витрати на паливо, здешевить собівартість готової продукції.

Розвивається інфраструктура:

Завершені роботи по заміні зношених труб каналізаційного колектора по вулиці Франка.

Встановлено комплекс світлофорних об’єктів на перехресті вулиць Миру - Героїв Небесної Сотні, Миру- Ессенська, Миру- Красовського, по вулиці Острозького.

Проводиться капітальний та поточний ремонт доріг та тротуарів. Проводяться роботи щодо капітального ремонту ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 (заміна покрівлі, вікон, системи опалення; утеплення фасаду; ремонт санвузла та входу в школу).

За рахунок коштів міжнародної технічної допомоги в рамках програми Європейського командування відповідно до контракту між ТОВ «АСЕ» та «Ремонтно-будівельним командуванням ВМС США» тривають ремонтні роботи в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1, дошкільних навчальних закладах №7 «Золотий ключик» та №2 «Зайчик». Передбачається здійснити термомодернізацію фасаду, ремонт даху, ремонт санвузлів з облаштуванням їх для дітей з особливими потребами, ремонт/заміну навісів та інші роботи.  Загальна гранична сума коштів міжнародної технічної допомоги – 418,4 тис. доларів США.

Розвиток будівництва та забезпечення населення житлом.

Підрядними будівельними підприємствами усіх форм власності у січні- лютому 2021 року виконано робіт власними силами на суму 1 543,02 тис.грн., порівняно з відповідним періодом 2020 року обсяги будівництва зменшилися на 84,2 %.

Продовжується будівництво:

ІІ черги  багатоповерхового багатоквартирного житлового будинку по вул. Софійська, замовник ЖБК «Софійський партал»;

багатоквартирних житлових будинків по вул. Попова, 26, замовник ТОВ «Автоленд».

Управління об’єктами комунальної власності.

У І кварталі 2021 року конкурси на право оренди об’єктів нерухомого майна комунальної власності Старокостянтинівської міської територіальної громади не оголошувалися.

Станом на 31 березня 2021 року нараховується 106 діючих договорів оренди комунального майна, за 14 з яких орендна плата надходить до міського бюджету (14,00 грн. в рік), за 92 – на рахунки балансоутримувачів орендованого майна. Протягом кварталу на рахунки орендодавців-балансоутримувачів надійшло 145 143,60 тис. грн орендної плати.

Приватизація об’єктів нерухомого майна комунальної власності Старокостянтинівської міської територіальної громади протягом І кварталу 2021 року не здійснювалася.

Транспорт.

Пасажирські перевезення здійснюються відповідно до Закону України "Про автомобільний транспорт", Порядку проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2008 року № 1081 із змінами та доповненнями, інших нормативно-правових актів, які визначають правила перевезення пасажирів.

Маршрутна мережа складається з міської та приміської мережі та  нараховує 20 автобусних маршрутів, в т. ч. 10 міських та 10 приміських.  Перевезення здійснюється 31-єю транспортною одиницею: в т. ч. по місту -21, приміське- 10.

Виконавчим комітетом Старокостянтинівської міської ради (організатором перевезень) 17 березня 2021 року проведений конкурс на право перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування та визначені його переможці:

Перевізник

Найменування маршруту, номер маршруту

КОНДРАТЮК Ігор Борисович

Старокостянтинів - Самчики, №1404

ШЕВЧУК Вадим Леонідович

Старокостянтинів - Лажева - Загірне, №1410

КРУПКА Микола Петрович

Старокостянтинів - Малашівка, №1411

КОЗЕРАЦЬКИЙ Віктор Васильович

Старокостянтинів - Малі Мацевичі, №1412

КРУПКА Микола Петрович

Старокостянтинів - Пихтії, №1414

ШЕВЧУК Вадим Леонідович

Старокостянтинів - Костянець, №1417

КРУПКА Микола Петрович

Старокостянтинів - Бовкуни, №1425

КОНДРАТЮК Ігор Борисович

Старокостянтинів - Киселі, № 1429

Регуляторна політика та розвиток підприємництва.

Старокостянтинівською міською радою та її виконавчим комітетом регуляторна діяльність у звітному періоді здійснювалася з дотриманням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Рішенням міської ради від 04 січня 2021 року № 28/2/VIII «Про затвердження плану підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік» затверджено план підготовки проєктів регуляторних актів, який оприлюднений в газеті «Наше місто» та розміщений на офіційному сайті виконавчого комітету міської ради в розділі «Регуляторна політика».

Рішенням виконавчого комітету міської ради від 25 березня 2021 року  № 86 п. 4 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 10 грудня 2020 року № 257» внесено зміни до плану регуляторної діяльності.  Рішення оприлюднено в газеті «Наше місто» та розміщено на офіційному сайті виконавчого комітету міської ради в розділі «Регуляторна політика».

Протягом звітного періоду регуляторні акти Старокостянтинівською  міською радою та виконавчим комітетом Старокостянтинівської міської ради не приймались.

В сфері малого бізнесу станом на 01 квітня 2021 року зареєстровано 225 малих підприємств та 2193 фізичних осіб - підприємців. За січень - березень   зареєструвалось 36 фізичних осіб - підприємців та 25 осіб припинили свою підприємницьку діяльність.

Регіональний споживчий ринок та послуги.

Станом на 01 квітня 2021 року нараховується 466 стаціонарних підприємств торгівлі, 36 об’єктів громадського харчування, 160 об’єктів побутового обслуговування та 188 об’єктів дрібно-роздрібної мережі.

Доходи населення та заробітна плата.

Станом на 01 квітня 2021 року за оперативними даними заборгованість із заробітної плати становить 888,9 тис. грн. та наявна на економічно-активних підприємствах:

ТОВ «АЛЬФА-ГАЗ» - 756,7 тис. грн.;

Старокостянтинівський професійно-технічний навчальний заклад товариства сприяння оборони України - 132,2 тис. грн.

За оперативними даними станом на 01 квітня 2021 року заборгованість із заробітної плати на державних та комунальних підприємствах міста Старокостянтинів відсутня.

Протягом січня-лютого 2021 року рівень заробітної плати на підприємствах Старокостянтинівської міської територіальної громади становить 10 392,35 грн.

Демографічний розвиток.

Кількість внесених зареєстрованих осіб в реєстрі Старокостянтинівської міської територіальної громади станом на 01 квітня 2021 року становить 50783 особи.

Суспільно-політична ситуація у І кварталі 2021 року.

Протягом звітного періоду у Старокостянтинівській міській територіальній громаді відбулись події і заходи суспільно політичного характеру.

22 січня проведені заходи з відзначення Дня Соборності України. Заходи проводилися за участю керівництва, представників виконавчих органів та депутатів Старокостянтинівської міської ради.

27 січня делегація виконавчого комітету міської ради, на чолі з міським головою Миколою МЕЛЬНИЧУКОМ, представники єврейської громади поклали квіти до братської могили розстріляних нацистами євреїв в період окупації Старокостянтинова, неподалік від Поповецького лісу та братської могили в районі елеватора.

15 лютого 2021 року з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниці виведення радянських військ з Афганістану відбулося урочисте покладання квітів до Меморіального комплексу та пам’ятного знаку на честь загиблих воїнів-афганців.

18 лютого проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради.

20 лютого відбулися заходи до Дня Героїв Небесної Сотні, вшанування пам’яті Героя України Сергія Михайловича Бондарчука, покладання квітів до меморіальних дощок Герою України, проведення панахиди біля панно «Вічно в пам’яті нашій».

20 лютого проведено змагання з легкої атлетики серед юнаків та дівчат приурочені пам'яті нашого земляка, учасника Євромайдану, Героя Небесної Сотні, Героя України Сергія Михайловича Бондарчука.

18 - 25 лютого в закладах загальної середньої освіти Старокостянтинівської міської територіальної громади організовано та проведено тематичні заходи присвячені творчій та культурно-громадській діяльності Лесі Українки.

03 березня відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради.

05 березня в Центрі культури ім. В. Ножки відбувся святковий концерт, приурочений до Міжнародного жіночого дня.

09 березня делегація, на чолі з міським головою Миколою МЕЛЬНИЧУКОМ, поклала квіти до пам’ятників та пам’ятних знаків на території Меморіального комплексу з нагоди визволення міста Старокостянтинова від нацистських загарбників. Вшанували пам'ять полеглих і  в сільських населених пунктах Старокостянтинівської міської територіальної громади поклавши квіти до братських могил, обелісків та пам'ятних знаків.

09 березня відбулися заходи з нагоди відзначення 207-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

28 березня проведено позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради.

За перший квартал відбулося дві сесії міської ради та три пленарних засідання, питання які розглядались були спрямовані на підтримку соціально-економічного розвитку міської громади.

Масові заходи, які організовувалися виконавчим комітетом міської ради, анонсувалися та висвітлювалися в газеті «Наше місто», по міському радіомовленню та на офіційному сайті виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради.

Усі заходи розроблялися з урахуванням вимог законодавства щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.                       

Загалом, впродовж звітного періоду у Старокостянтинівській міській територіальній громаді зберігалася стабільна суспільно-політична ситуація.

 

Міський голова                                                            Микола МЕЛЬНИЧУК

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.