Кризовий центр


    На виконання розпорядження міського голови від 04 травня 2023 р. № 159/2023-р. «Про проведення місячника сім’ї «Міцна сім’я – сильна Україна!» » 23 травня 2023 року психологами Старокостянтинівського міського Кризового центру Тетяною КАЛІНІНОЮ та Ольгою ПАКАЛЮК було проведено першу зустріч дитячої групи за програмою «Діти і війна. Навчання технік зцілення».
    Метою Програми є зняття емоційного напруження, тривоги та страху, пов’язаних із реакціями, що виникли внаслідок перенесеного стресу, надання дітям інформації про їх стан та поведінку, роз’яснення нормальності їх реакцій, як результату перенесеного стресу, формування навичок емоційної та поведінкової саморегуляції, ознайомлення з методами, що допомагають зменшити почуттєву, тілесну напругу та тривожність із подальшим використанням цих методів на практиці.
    Тренінгове заняття об’єднало дітей зі понівечених війною куточків нашої Батьківщини. Тих діток, у кого на кожному малюнку присутнє зображення зруйнованої домівки. Тих, хто у свої, ще такі юні роки, вже знає, як це тижнями майже нічого не їсти та закривати щосили вуха при зустрічі із ворожими солдатами, для того, щоб останнім почутим звуком був не постріл, а слова мами: «Я тебе люблю. Все буде добре. Вір мені…»
    Неможливо було без болю слухати історії, якими ділитися учасники, але були присутні і захват силою духу маленьких українців, і глибока шана до їхніх батьків за те, що попри усі випробування, ціною неймовірних зусиль, вони продовжують оберігати своїх діток та дарувати їм найцінніше – свою любов.
    По закінченню заняття діти поверталися до батьків сповнені нових емоцій, злегка втомлені, але заспокоєні.
    Старокостянтинівський міський Кризовий центр продовжує надавати психосоціальну підтримку внутрішньо - переміщеним особам та їх дітям у цей нелегкий для нас час.
    Для отримання фахової психологічної допомоги Ви можете звертатися до Центру за адресою:
м. Старокостянтинів, вул. Героїв Небесної Сотні, 4,
контактні телефони:
(098) 504 62 49 або (03854) 4-52-09.
26.05.2023-1.jpg

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.