Управління соціального захисту населення

Постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2021 № 1390 було викладено в новій редакції Порядок та умови реалізації пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020–2023 роках», затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744, та Порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25.11.2020 № 1180.

Право на отримання «пакунка малюка» мають:

         Громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які в установленому законодавством чи міжнародними договорами України порядку в’їхали в Україну та постійно або тимчасово проживають на її території, або тимчасово перебувають в Україні, особи, яких визнано в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, що народили живонароджену дитину.

У разі відсутності «пакунок малюка» в пологовому будинку

         Заява про його отримання подається отримувачем структурному підрозділу з питань соціального захисту населення районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчому органу сільської, селищної, міської ради за місцем проживання/перебування отримувача не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня народження дитини.

Якщо дитина народилася за кордоном

         У разі народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я, отримувач має право звернутися за отриманням «пакунка малюка» до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем його проживання або перебування протягом року з дня народження дитини.

Грошова компенсація призначається

         Якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

         Водночас у зв’язку із введенням на території України воєнного стану Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову від 05.03.2022 № 204, якою:

         надано можливість перерахування коштів грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на будь-який рахунок, відкритий в АТ КБ «Приватбанк», у разі неможливості відкриття поточного рахунку із спеціальним режимом використання в АТ КБ «ПриватБанк»,

         знято обмеження щодо здійснення розрахунків виключно на дитячі товари та виключно в закладах торгівлі, які приєднались до реалізації пілотного проекту відповідно до Порядку та умов реалізації пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020 – 2023 роках, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 23.12.2021 № 1390);

         встановлено, що кошти грошової компенсації, невикористані протягом 12 місяців з дня зарахування, не будуть повертатись на рахунок Мінсоцполітики та залишаться на рахунках отримувачів грошової допомоги.

Які документи подати  на отримання грошової компенсації  вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

 До заяви додаються:

  1. Довідка з пологового будинку про неотримання бебі-боксу під час виписування (для цього треба звернутися у пологовий будинок, подавши копію медичного свідоцтва про народження дитини, копію паспорту матері та її облікової картки платника податків);
  2. Копія свідоцтва про народження дитини (цей документ попередньо треба отримати у місцевому РАЦС, а це означає, що клопотати про виплату «пакунка малюка» ви не зможете одразу після народження дитини);
  3. Копії паспортів та облікової картки платника податків матері чи батька.
  4. Рахунок, відкритий в АТ КБ «Приватбанк».

За інформацією щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка» або грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» в Старокостянтинівській міській територіальній громаді просимо звертатися в управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради за адресою: пров. Подільський, 1, тел. 31831.

Пакунок чи монетизація

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.