Кризовий центр

Всесвітня Організація Охорони Здоров’я(ВООЗ) визначає насилля як глобальну загрозу здоров’ю. За даними статистики у світі кожна четверта жінка та кожен десятий чоловік зазнає насилля.
Насильство у сім’ї виходить за рамки сім’ї і транспортується у суспільстві у вигляді негативних явищ: появою безпритульних, алкозалежних, наркоманів, веде до збільшення кількості непрацездатних і безробітних.
Попередження домашнього насильства стало справою працівників Кризового центру.
Питання насилля є досить важливим з точки зору його уникнення та попередження.
Саме тому спеціалісти Кризового центру проводять соціальні і профілактичні заходи, спрямовані на усунення причин та умов, які спричиняють насильство в сім’ї. Такими профілактичними заходами є тренінги та лекції старшокласникам шкіл міста, які спрямовані на запобігання насилля в сім’ї та в школі.
В березені та квітні 2013 року спеціалістами Кризового центру було проведено ряд запланованих заходів: лекції для учнів старших класів на тему: «Запобігання насильству» у Старокостянтинівських місцевих школах. Також для старшокласників були проведені тренінги «Аліса в Задзеркаллі». Метою таких тренінгів і лекцій є надання інформації про всі види насильства та попередження його.


Новою та популярною формою роботи стало проведення семінар-практикумім «Ні насильству» для батьків на класних зборах. Мета семінару : поглибити знання батьків з питань запобігання насильства, надати їм інформацію про види насилля, розглянути небезпечні для дітей ситуації та способи їх уникнення. А також тренінг «Шлях до себе», який спрямований на підвищення рівня знань підлітків про особливості статі, статеві стосунки,формування у підлітків коректного ставлення до цих питань під час спілкування з однолітками на означені теми.


Для надання психологічної допомоги клієнткам Кризового центру – жінкам,які потерпіли від домашнього насилля, проводяться сеанси групової терапії, спрямовані на підвищення самооцінки та самосприйняття. Основною тематикою таких сеансів є робота з почуттям провини, страху, гніву, а також допомога в пошуку ресурсів для відновлення фізичного та психічного здоров’я. Кожній учасниці надається можливість висловитися, поділитись своїм травмуючим досвідом.
В кожного із нас в житті були певні моменти, коли нам важко, або ми по певних причинах боїмося, чи не можемо виразити свої почуття до людини, яка нас принижує, ображає. Ми відчуваємо себе безпорадними, залежними від цієї людини, або звинувачуємо себе в тому, що це ми призвели до такої ситуації.


Сьогодні у вас є можливість виправити ситуацію в сім’ї з допомогою психологів Кризового центру. Контактний телефон 49120.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.