Кризовий центр

У квітні 2013 р. Старокостянтинівський міський Кризовий центр, провів ряд профілактичних заходів з метою попередження проявів домашнього насилля. 
Всі загальнолюдські проблеми починаються в сім’ї. У всі часи функції сім’ї складалися навколо головної – виховання дітей. Через цю визначальну функцію покладались шляхи підтримки основ культури, етики, народних звичаїв. Таке явище як насильство в сім’ї є однією з найбільш суспільних хвороб ХХІ ст. Саме у сім’ях виховуються агресори та тирани, де середовищем їхнього виховання були покарання, приниження, залякування, ігнорування, образи. Багато дітей несвідомо піддаються насильству. Дуже важливо знати цю інформацію, щоб надалі не допустити випадків насильства проти дитини. Тому, 08 квітня 2013 р. працівники Старокостянтинівського міського Кризового центру провели семінар-практикум «Ні - насильству»для батьків учнів 8 –го класу Старокостянтинівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 6.
За мету даного заходу стояло поглиблення знань батьків з питань запобігання насильства, надати інформацію про види насилля, розглянути небезпечні для дітей ситуації та способи їх уникнення.
Також 10.04 2013 р. Старокостянтинівським міським Кризовим центром був проведений тренінг «Шлях до себе» для учнів 11 кл. Старокостянтинівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 6. Мета тренінгу – підвищити рівень знань підлітків про особливості статі, статеві стосунки, сформувати у дітей коректне ставлення до цих питань під час спілкування з однолітками на означені теми.
Основні поняття для засвоєння підлітками на тренінгу були: дружба, кохання, стать, статеві стосунки, сексуальність.

 

 

 

 

 

 

11.04.2013 р. для працівників Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Кризовим центром проведено інформаційну лекцію про роботу та послуги Кризового центру.
Розглядалися основні аспекти надання допомоги жертвам насилля в сім’ї, роботи із правопорушниками, робота із сім’ями де вчиняється насилля в сім’ї, співпрацю із правоохоронними органами та іншими соціальними службами. Проінформовано про послуги Кризового центру та законодавством України на якому будується діяльність центру.

 

 

 

 

 

12.04.2013 р. у Старокостянтинівський ЗОШ І-ІІІ ст. № 7, для учнів 10 кл. був проведений тренінг «Аліса у задзеркаллі» як форма первинної профілактики насилля в сім’ї. Метою цього тренінгу є формування адекватної самооцінки, толерантності, емпатії, позитивного ставлення до себе та оточуючих, формування вміння домовлятися. Пока¬зати можливості спілкування як засобу врегулювання конфліктів і нала¬годження стосунків, здійснення спільної діяльності, сприяє розхитуванню стереотипів сприйняття й поведінки, розглянути власний досвід вчинення насильства в сім’ї та причини виникнення насильницької поведінки.

 

 

 

 

 

 

 

Презентація малюнків учнів у тренінговій роботі. Зліва малюнок жертви насилля, с правого боку малюнок насильника. 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.