Кризовий центр

06 грудня 2013р. у приміщенні Старокостянтинівського РВ УМВС фахівцями Старокостянтинівського міського Кризового центру був проведений тренінг для дільничних інспекторів міліції на тему: «Ефективне запобігання та реагування на випадки насилля в сім’ї».
Метою тренінгу було розглянути поняття та форми насильства в сім’ї, його причини та наслідки, соціально-психологічну складову роль дільничних інспекторів щодо протидії насильству в сім’ї, а саме: виявлення прихованих форм насильства, збір інформації щодо випадку та оцінка ризику його вчинення.
Увагу дільничних інспекторів було зосереджено на особливостях психології потерпілих від насилля в сім’ї, їх поведінки, залежність від насильницьких стосунків, психологічних особливостей осіб, які вчиняють насильство в сім’ї та причин, які спонукають до насильницьких дій.

Учасників тренінгу було ознайомлено із методикою створеною кандидатом психологічних наук О.Кочемировською та психологом А.Ходоренком у 2006 р. на підставі ретельного вивчення досвіду та потреб дільничних інспекторів міліції, які стикаються з проблемою запобіганню насильства в сім’ї. Її мета – полегшити роботу дільничного інспектора міліції, а також допомогти їм налагодити взаємодію із відповідними соціальними службами.
Проводилися інтерактивні вправи у формі рольової гри з метою підвищити розуміння стану осіб, постраждалих від насильства в сім’ї та відпрацювання практичних навичок отриманої інформації від постраждалих.

 



 



 



 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.